mondo.rs

Tomić: Real, Dunav - meni je sve to isto

Autor:

Trener košarkaša Crvene zvezde posle pobede protiv Dunavaistakao da svaku utakmicu doživljava strogo profesionalno i da mu nije važno ko se nalazi s druge strane terena, već kako će odigrati njegovi igrači.

Tomić: Real, Dunav - meni je sve to isto Foto: MN Press

Crvena zvezda je rutinski i vrlo ubedljivo pobedila Dunav na početku Košarkaške lige Srbije.

Trener crveno-belih Milan Tomić pomalo se pribojavao reakcije njegovog tima posle osvajanja ABA lige, ali je na kraju parket "Pionira" napustio zadovoljan, i po pitanju učinka svakog igrača kojem je pružio šansu, a i po pitanju rezultata.

"Teško je analizirati ovakvu utakmicu… Mogu da kažem da smo ozbiljno shvatili meč i da je svih 12 igrača odigralo kako treba od početka do kraja. Pokušao sam da raspodelim minutažu svim igračima. Odlična utakmica", ocenio je strateg regionalnog prvaka.

Zvezda silovito krenula u odbranu titule: 41 razlike!

Kao primer naveo je partiju Kejsija Riversa.

"Ako pogledate Riversa, odigrao je 15 minuta i to vrlo ozbiljno. Pokušavamo da stariji i iskusniji budu u ritmu, a da mlađi igrači dobiju šansu", rekao je Tomić.

I trener Zvezde prvi put u karijeri u jednoj sezoni igra dva prvenstva.

"I za mene je ova liga nešto novo. Do sada nisam imao priliku da igram dva prvenstva. Tako je kako je, moramo da budemo u ritmu i odigramo u kontinuitetu. Najgore je da se sada opustimo i da igrači koji nisu igrali iznesu teret, a da se najbolji 'ne skidaju'. Ne, hoću da moji igrači ostanu u ritmu da do kraja odigramo kako treba i da ostanemo u ritmu", otkrio je Tomić.

Bez obzira što je s druge strane terena bila ekipa Dunava, opuštanja nije bilo, o čemu svedoči i rezultat od 41 razlike.

"Uvek posle osvojene titule postoji deo kada se igrači opuste. Dobili su dva slobodna dana da proslave osvajanje ABA lige. Moj posao je da ih pripremim i da odigramo ozbiljno protiv Dunava i tako je bilo."

Tomić ne smatra da je pritisak manji posle osvajanja ABA lige.

"Prvi sam rekao kada smo pričali na početku sezone o ciljevima Crvene zvezde, da forma jednog tima ne može uvek da ide uzlaznom putanjom. Bilo je pobeda i poraza i jasno je da kada su porazi u pitanju da je uvek trener kriv. Trenerski posao je takav da uvek moraš da budeš koncentrisan 100 odsto, da li igrao protiv Reala ili Dunava, uvek moraš da budeš profesionalac. Meni je sve to isto i uvek se osećam isto", rekao je Milan Tomić i podvukao:

"Mi smo osvojili ABA ligu i sledeće sezone opet moramo da se borimo da osvojimo ABA ligu. Jedan dan se slavi, a sutradan već opet moraš da se boriš za nove uspehe i dokazuješ."

Povezano

Sve vesti