MONDO/Tanjug

NCAA šampioni neće kod Trampa, šampionke dolaze

Autor:

"Ne, hvala, Trampe", napisao je Hanter.

NCAA šampioni neće kod Trampa, šampionke dolaze Foto: Tanjug/AP/Susan Walsh

Košarkaški tim Univerziteta Virddžinija, osvajači NCAA prvenstva američkih koleddža, odbio je poziv Donalda Trampa da poseti Belu kuću, dok je ženska šampionska ekipa s Univerziteta Bejlor prihvatila poziv i sutra će posetiti rezidenciju američkog predsednika

Trener Virdžinije Toni Benet na Twitteru je napisao da je odbijanje poziva rezultat problema vezanih za raspored obaveza, pošto se neki od igrača spremaju za NBA draft, dok su drugi završili koledž karijeru i da "zbog toga tim ne mogu da dođe u tradicionalnu posetu Beloj kući".

"Moraćemo uz dužno poštovanje da poziv odbijemo", naveo je Benet na ovoj društvenoj mreži.

Bio to razlog ili ne, Virdžinija je treći NCAA šampion koji se zahvalio na pozivu nakon što su to uradili timovi univerziteta Vilanova i Severna Karolina.

Igrač sa druge godine u ekipi "konjanika", DeAndre Hanter, imao je za Trampa direktniju poruku od one koju je uputio trener Benet.

"Ne, hvala, Trampe", napisao je Hanter.

"Foks njuz" javlja, s druge strane, da će košarkašice Bejlora posetiti Trampa i biti prvi ženski šampionski tim koji NCAA titulu proslavlja u Beloj kući za vreme njegovog mandata.

Tramp na Twitteru čestitao "medvedicama" osvajanje koledž šampionata početkom ovog meseca.

Trener košarkašica Belora, Kim Malki, rekla je da na Trampov poziv ne gleda kao političko pitanje.

Povezano

Sve vesti