mondo.rs

PRVI RED: S Dušanom Mladenovićem o "Kraju igre"

Autor:

O kvalitetima i manjkavostima filma "Osvetnici: Kraj igre", stripovima i kultnom filmu "Majstori, majstori", koji tačno opisuje suštinu srpskog obrazovnog sistema, razgovaramo sa Dušanom Mladenovićem

PRVI RED: S Dušanom Mladenovićem o "Kraju igre" Foto: MONDO

U stalnom fokusu podkasta "Prvi red" su bioskopski repertoar u Srbiji i svetu, televizijske serije domaće i strane produkcije, kao i najzanimljiviji naslovi dostupni za striming. Filmski kritčari Zoran Janković i Đorđe Bajić udružuju snage kako bi vam sa svojim gostima predstavili ono najaktuelnije, najbolje i najzanimljivije iz trenutne filmske/serijske ponude. Na vama je da se samo zavalite u prvi red, slušate i izvagate šta je od ponuđenog baš po vašem ukusu.

Izvor: MONDO

Četvrta epozoda prve sezone podkasta "Prvi red" donosi detaljan osvrt na veliki bioskopski hit "Osvetnici: Kraj igre" o kome pričamo sa Dušanom Mladenovićem, glavnim urednikom izdavačke kuće Veseli četvrtak i jednim od vodećih poznavalaca stripa u Srbiji.

Za početak: osvrt na film "Profesor i ludak", istorijsku dramu koja je upravo pristigla na bioskopski repertoar i koja je bila predmet dugogodišnjeg sudskog spora. U ovoj drami, zasnovanoj na istinitom događaju iz XIX veka, glume Mel Gibson, Šon Pen i Natali Dormer.

Najavićemo i filmove koje na bioskopski repertoar u Srbiji stižu 2. maja, a to su: "Uništiteljaka" sa Nikol Kidman u naslovnoj ulozi, "Zavedi me ako možeš" sa Šarliz Teron i Setom Rogenom, te "Krajnje poremećen" u kome Zak Efron glumi serijskog ubicu Teda Bandija. Tu je i novi film mađarskog reditelja Lasla Nemeša – "Suton".

U fokusu brzog pregleda najgledanijih filmova je nenadani uspeh eroteke drame "After" u srpskim bioskopima, kao i novi naslovi u ponudi "sa druge strane okeana".

U toku je emitovanje novih epizoda popularne serije "Ubiti Iv", te sledi osvrt na prve tri epizode druge sezone; baš kao i recenzija Netfliksovog horor filma "Tišina".

U vestima se osvrćemo na svežepristigle trejlere za filmove "Dečja igra" i "Blizanac", kao i na ostvarenja odabrana za glavni program Kanskog festivala.

Bili smo na pretpremijeri četvrtih "Osvetnika", trosatnog superherojskog spektakla kojim se privodi kraju treća faza Marvelovog filmskog univerzuma. O kvalitetima i manjkavostima filma "Osvetnici: Kraj igre" razgovaramo sa Dušanom Mladenovićem, glavnim urednikom Veselog četvrtka. Kako su se pokazala braća Ruso i da li je njihov novi film baš ona završnica koju su svi očekivali – saznajte iz našeg razgovora.

Sa Mladenovićm razgovaramo i o dosadašnjim adaptacijama Bonelijevih stripova, te će se na našoj meti naći filmovi: "Teks i Gospodar dubine" (1985), "O ljubavi o smrti" (1994), "Dilan Dog: U tmini noći" (2010), "Monolit" (2016)... A osvrćemo se i na najavljene ekranizacije: film "Dampir" (koji bi trebalo da se snima u Srbiji) i serije "Dilan Dog", "Dragonero" i "Granica".

Za sam kraj: u čast uskršnjeg školskog raspusta pričamo o klasiku Gorana Markovića "Majstori, majstori", filmu iz 1980. godine koji i dan-danas precizno i tačno opisuje suštinu obrazovnog sistema u Srbiji.

Povezano

Sve vesti