mondo.rs

"Deža vi" iz Pariza: Filipu prvi set, ne i titula!

Autor:

Deset od poslednjih 12 gemova finala u Budimpešti pripali su Beretiniju, tako da je Krajinović olako ispustio titulu! Bio je na set od nje, kao i pre dve godine u Parizu...

"Deža vi" iz Pariza: Filipu prvi set, ne i titula! Foto: Tanjug/A/Mark J. Terrill

Šteta, baš šteta!

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da osvoji titulu na turniru u Budimpešti, iako je poveo u setovima u finalu protiv italijanskog igrača Matea Beretinija, ali je u nastavku potpuno stao i dozvolio je rivalu da se razigra.

Mateo Beretini, četiri godine mlađi i za tačno 50 pozicija bolje rangirani teniser, koristio je greške Filipa Krajinovića i osvojio je vredan trofej rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:1).

U svom drugom finalu u karijeri, nakon Mastersa u Parizu, Krajinović je ponovo poražen iako je poveo u setovima, kao što je to uradio i Džek Sok pre dve godine. Zanimljivo je da je Beretini i u polufinalu pobedio još jednog srpskog tenisera, Lasla Đerea.

Krajinović je dobro počeo meč i za 35 minuta je dobio prvi set, da bi nakon brejka Italijana u drugom setu za 4:2 izgubio fokus i do kraja meča dobio je tek dva gema.

Odnosno, izgubio je deset od poslednjih 12!

Bez obzira na poraz, Krajinović je napravio veliki skok na ATP listi sa 105. na 77. mesto.

Turnir u Budimpešti igrao se za nagradni fond od 586.149 evra.

Povezano

Sve vesti