Tanjug

Špijun izvršio samoubistvo u turskom zatvoru?

Autor:

Čovek koji je u Turskoj bio optužen za špijunažu u korist Ujedinjenih Arapskih Emirata izvršio je samoubistvo u zatvoru, saopštile su danas turske vlasti.

2
A- A A+

bia,bia, bezbednosno informativna agencija bodljikava žica ograda kazna zatvor Foto: Mondo/Stefan Stojanović


Taj čovek, koji je pre 10 dana s još jednom osobom uhapšen u Istanbulu, bio je osumnjičen za "političku i vojnu špijunažu" i "međunarodnu špijunažu".

Turske vlasti su ispitivale eventualnu povezanost te dvojice s ubistvom saudijskog novinara Džamala Kašogija u Istanbulu prošlog oktobra.

Osumnjičeni je juče pronađen obešen o vrata kupatila u ćeliji u zatvoru u Silivriju, nedaleko od Istanbula, preciziralo je tužilaštvo.

Turska ima delikatne odnose s Saudijskom Arabijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zemljama koje drže Katar, bliskog saveznika Ankare, pod ekonomskom blokadom.

Posle ubistva Džamala Kašogija, saradnika Vašington posta i kritičara vlasti u Rijadu, turski zvaničnici i mediji su za ubistvo okrivili moćnog saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana.

Princ, međutim, od početka negira bilo kakvu umešanost u ubistvo novinara čije telo još uvek nije pronađeno.

Pošto su u početku poricali da je došlo do ubistva, vlasti u Rijadu su iznosile kontradiktorne verzije događaja da bi na kraju saopštile da je Kašogi ubijen u operaciji koja nije bila odobrena.

(Kraj) ste/vla

Tagovi:

Povezano

Sve vesti