Bojana Zimonjić Jelisavac

IGRA PRESTOLA: Za kim ste pustili suzu? (ANKETA)

Ovo su likovi čije su nas smrti šokirale u trećoj epizodi, a moramo da vas pitamo - koja scena je vama najteže pala?

87
A- A A+

Treća epizoda "Igre prestola" donela nam je šokove, krv, i pravu oluju i oluju mačeva u Martinovom stilu!

Pročitajte recenziju cele treće epizode

Osim kritika na račun mračne epizode (bitka se, ipak, odigrava noću), zajednica ljubitelja bavi se i oplakivanjem likova koje nakon epizode "Zmaj i vuk" više nećemo gledati.

Na Internetu već možete pročitati da je smrt ser Džore "ostvarenje" teksta pesme koju smo slušali u prošloj epizodi, u kojoj Dženi pleše sa "onima koje je izgubila, zatim ih pronašla, i najviše su je voleli". Džora je, naravno, otišao od Deneris, zatim se vratio, i izvesno je da ju je najviše voleo.

Njegovom, i smrću malene Lijane Mormont, ova loza, za koju je svojevremeno rečeno da "nije velika, ali je ponosna", ugašena je zauvek.

Pored Džore, koji je položio život za svoju kraljicu, na sličan način stradali su i Berik Donderion i Teon Grejdžoj. Do sada više puta "vaskrsli" Donderion žrtvovao se kako bi Pseto i Arja Stark bezbedno prošli do utočišta, dok je Teonova smrt nešto što će se prepričavati nedeljama.

Martin je od mladog Grejdžoja napravio zaista maestralan lik, kako u knjigama, tako i u seriji. Od nekoga ko nam je bio, manje-više, potpuno nebitan na samom početku, postao je neko ko nas je zgrozio željom za moći, pa mučenik skrhanog uma, naposletku neko za koga smo navijali pred kraj, a na samom kraju mu se divili.

A tek Lijana! Dok se za Teona i Džoru može reći da je njihova žrtva bila ličnija, da je ipak imala veze i sa željama, i ljubavlju, smrt trinaestogodišnje gospodarice Medveđih ostrva imala je veze samo sa borbenošću i čašću. Lijana je svoj život dala za Sever, i to kako, boreći se sa džinovskim protivnikom kojeg je ipak uspela da nadmudri, iako ju je to koštalo života.

U borbi je pao i Tužni Ed Tolet, v.d. komandanta Noćne straže nakon odlaska Džona Snežnog sa Zida.

A kada je u pitanju smrt Melisandre, čarobnice crvenog boga R'lora, pitanje je da li će nam serija ikada otkriti celu suštinu njenog postojanja, tu bi više trebalo računati na knjige.

I na kraju, da, uključićemo i Kralja noći u ovu priču, ne zato što mislimo da mnogi od vas oplakuju njegovu smrt, nego zato što je izvedena tako kako je izvedena - Arju kao da su helikopterom spustili pravo njemu na leđa, ubola ga je bodežom od valirijskog čelika i raspršio se. Do sledeće epizode, razmatraćemo da li je uzela lice nekog od mrtvih ili je samo uspela da se došunja tako da je baš NIKO nije primetio - prišunjala se i Džonu u prvoj epizodi, ali joj je on bio okrenut leđima, jedno je da je niko ne čuje, ali baš da je ne vidi niko od desetina mrtvih… Do tada, moramo da vas pitamo!


Podsećamo vas da su HBO kanali za sve korisnike mts TV-a otključani do kraja oktobra (potrebno je samo da ih aktivirate).

Povezano

Sve vesti