Beta

Ana Brnabić: Razočarao me Rama

Autor:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razočarana je premijerom Albanije Edijem Ramom, jer je mislila da ima drugačiju viziju Balkana i odnosa Srba i Albanaca, a da on zapravo skuplja poene na populističkim stvarima.

52
A- A A+


Brnabić je za televiziju Pink rekla da je Rama govorio jednu stvar u odnosima jedan na jedan, a da drugačije priča na skupovima i za "svoju javnost". "Ja ne gledam na politiku mnogo drugačije nego na međuljudske odnose", rekla je Brnabić i dodala da će uvek razgovarati sa Ramom.

Ona je kazala da bi volela da u politici bude malo više iskrenosti.

Govoreći o jučerašnjem samitu o Zapadnom Balkanu u Berlinu, navela je da su razgovori bili teški, ali da je srpska delegacija bila iskrena i da je dobro predstavila zemlju.

"Rekli smo šta mislimo i šta osećamo i da smo tu da nastavimo razgovor i nađemo kompromis, ali da takse (od 100 odsto na srpske proizvode) moraju da se ukinu", rekla je Brnabić i dodala da dijalog koči nedostatak političke hrabrosti i populizam ljudi koji se uveli takse na srpsku robu.

Navela je da oni "troše vreme svima na Balkanu, ne samo Srbima na Kosovu i Metohiji i centralnoj Srbiji, već i Albancima".

Šta su Haradinaj i Tači tražili u Berlinu


"Hajde da budemo svi zajedno politički hrabri, da napravimo drugačiji region za generacije koje dolaze", rekla je Brnabić i dodala da se nada da će učestvovati na nastavku sastanka početkom jula u Parizu, ako bude pozvana.

Povezano

Sve vesti