mondo.rs

Za sedam dana 19 mrtvih na putevima Srbije!

Autor:

MUP apeluje na prevoznike da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila i vremenu odmora vozača...

Za sedam dana 19 mrtvih na putevima Srbije! Foto: Tanjug/screenshot


Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov, koji je obišao mesto saobraćajne nezgode koja se jutros u 6.45 časova dogodila u selu Barlovo kod Кuršumlije, apelovao je na prevoznike da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila i vremenu odmora vozača.

„Ovo je još jedna teška saobraćajna nezgoda koja se dogodila u prethodnih sedam dana, tokom kojih je, na žalost, na našim putevima poginulo ukupno 19 osoba“, rekao je Arsov i potvrdio da su u ovoj saobraćajnoj nesreće poginula četiri lica.

Izvor: Tanjug

 Кako je istakao Arsov, policija će, povodom ove nesreće, izvršiti nadzor prevoznika.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije izvršiće nadzor kod prevoznika i utvrditi da li su sve zakonske odredbe poštovane, a istraga, koju vodi Osnovno javno tužilaštvo, utvrdiće kako je do ove saobraćajne nezgode došlo“, rekao je Arsov, a prenosi MUP u saopštenju.

Načelnik Uprave saobraćajne policije pozvao je putnike i vozače da sve nepravilnosti prilikom prevoza prijave Upravi saobraćajne policije na broj 064/892-21-21.

„Uprava saobraćajne policije će intervenisati na svaku nepravilnost i utvrditi da li je reč o propustima prevoznika ili vozača“, rekao je Arsov.

Arsov je apelovao na sve vozače, koji tokom prvomajskih praznika idu ili se vraćaju sa odmora, da poštuju brzinu kretanja, da ne pretiču na mestima na kojima to nije bezbedno i da vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju.

Povezano

Sve vesti