Tanjug

Poruka opoziciji: "Može razgovor, kad dobijete 5 odsto"

Autor:

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je parlament mesto za razgovore sa opozicijom i da kao predsednik države "nije nadležan za njih i njihove ideje", ali da će sa njima razgovarati ukoliko bude imao zakonsku obavezu.

Poruka opoziciji: "Može razgovor, kad dobijete 5 odsto" Foto: TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJENa pitanje kako razume poruku Boška Obradovića, koji je rekao da Vučić i premijerka Ana Brnabić u Berlinu sede za stolom sa "ratnim zločinicima Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem", a ne mogu sa predstavnicima opozicije odgovorio:

"Možemo, kako ne možemo, ne mogu oni sa nama, oni su govorili da neće sa mnom, još dok su nas ubeđivali da su građanski protesti njihova šefica Jelena Anasonović nam je govorila da nema pregovora sa Vučićem. To je rekao i Dragan Ðilas, šta sad hoće od mene? Prvo neće da me vide, a sad ođednom hoće nešto sa mnom", rekao je Vučić.

Rekao je da hoće sa svima da razgovara, ali da nije voljan da viđa lidere opozicije.

On je istakao i da kao predsednik države "nije nadležan za njih i njihove ideje" već da je to parlament, jer je Srbija demokratija i funkcioniše preko svojih institucija.

Izvor: Tanjug"Za njih i njihove ideje je zadužen parlament, kao u svakoj normalnoj državi, a ne predsednik države", rekao je Vučić.

 On je rekao da će sa njima razgovarati kad bude imao obavezu da to čini, odnosno ako na izborima dobiju pet odsto glasova, kada kao predsednik države ima zakonsku obavezu da razgovara o imenovanju budućeg mandatara.

"Bez obzira na to koliko mi je mučno da slušam tupave i sve druge ideje Boška Obradovića, čuvenog šatordžije", rekao je Vučić.

On je ocenio da je opoziciji propala ideja o štrajku glađu i upadanju u skupštinu, pa su rešili da stave šatore ispred parlamenta i zovu odbornike iz Srbije, kako bi izvršili pritisak.

"Tako će šatori da im reše sve probleme, da skoče sa 3,4 na 3,42 odsto. Ali kad se malo odmore od praznika jer diktatura može da sačeka. To je Srbija", rekao je Vučić.

Povezano

Sve vesti