mondo.rs,Tanjug

Šta kaže Marko Đurić o slučaju pekara iz Borče

Autor:

Svi građani u Srbiji, bez obzira na nacionalnost, uživaju ista prava i nedopustivo je bilo kakvo ugrožavanje bezbednosti po nacionalnoj osnovi, izjavio je direktor Vlade Srbije za KiM i potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić.

139
A- A A+

albanci pekara albanski orao borča pekara roma Foto: MONDO

On je, odgovarajući na pitanje novinara da li će podržati pekara iz Borče ispred čijeg objekta su meštani tog naselja protestovali zbog fotografije radnika na kojoj pokazuje dvoglavog orla - simbol Velike Albanije, rekao da se upoznaje s detaljima tog slučaja, da ne želi da priča napamet, ali da se u Srbiji poštuju prava nacionalnih manjina.

"Ako je bilo ko ugrožavao nečiju bezbednost, mogu da kažem da je to loša slika o nama. To je loše i za naše ljude na KiM, jer oni (Albanci) to zloupotrebljavaju da bi prikazali kako se ne poštuju prava Albanaca u Srbiji, što nije slučaj", rekao je Đurić. 

Dodao je da se u Srbiji poštuju prava svih nacionalnih manjina, ali i da ne sme biti izuzetaka i da ista prava mora da ima Albanac u Borči, ali i Srbin u Prizrenu.

Podsetio je da Srbi u Prizrenu nemaju nikakva prava i da je u Prizrenu živelo do rata 12.000 Srba, a da danas osim bogoslova i nekoliko profesora s porodicama, Srba tamo nema, jer su im kuće spaljene, ognjišta uništena.

Oglasio se vlasnik pekare u Borči! (FOTO)

"Nedopustivo je da na bilo koga po nacionalnoj osnovi bude vršen bilo kakav pritisak. Uveren sam da nadležni državni organi rade svoj posao", zaključio je Đurić.

"VLASNIK DELI BESPLATNO PECIVO"

Besplatno pecivo za sve komšije deliće vlasnik pekare "Roma"Mon Đuraj Đura svojim sugrađanima u beogradskom naselju Borča u petak 3. maja od 10h do 14h, najavljeno je juče.

roma pekara borča albanska pekara roma Foto: MONDO

Prvog radnog dana, nakon incidenta koji se nedavno dogodio, vlasnik pekare "Roma"spremiće svojim Borčancima, kao i svim sugrađanima koji tog dana dođu u želji da pruže podršku, različite specijalitete iz svoje pećnice.

"Tog dana moja porodica i ja delićemo besplatno pecivo mojim Borčancima, kao i svim ljudima dobre volje koji se odluče da dođu da razmenimo koju lepu reč i osmehe, jer to bi me najviše usrećilo. Pozivam sve da dođu, a srce će mi biti puno kada u pekari budem video i poznata lica svojih komšija, koji su do sada bili naši stalni gosti. Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi", ističe Đura.

Vlasnik pekare u Borči deli besplatno pecivo

Porodica Mona Đuraja je od subote 27. aprila pretrpela niz neprijatnosti i pretnji nakon što se na društvenim mrežama pojavila slika stara više od dve godine, a na kojoj jedan od zaposlenih, ujedno i vlasnikov brat, na svom privatnom profilu na društvenoj mreži Instagram pokazuje simbol dvoglavog orla.

Grupa meštana je protestovala ispred pekare, a neki od njih su kupili svinjske glave i stavljali su ih ispred lokala, dok se na jednoj fotografiji videla i svinjska glava na tacni koja je uneta u pekaru.

Vlasnik pekare se više puta ogradio od sporne fotografije.

Mon Đuraj je uputio javno izvinjenje i poručio da on samo želi da nastavi svoj život i posao kao i do sada.

Povezano

Sve vesti