mondo.rs

Šok na Tajlandu: Kralj oženio telohraniteljku (FOTO)

Autor:

Kralj Tajlanda Maha Vadžiralongkorn oženio se zamenicom komandata jedinice koja brine o njegovoj bezbednosti, inače, bivšom stjuardesom. Proglasio je svoju izabranicu kraljicom i to par dana pre ceremonije njegovog zvaničnog krunisanja.

Šok na Tajlandu: Kralj oženio telohraniteljku (FOTO) Foto: Tanjug/Bureau of the Royal Household via AP

Javnost na Tajlandu ostala je u šoku nakon što su mediji objavili vest da se njihov kralj oženio, i to bivšom stjuardesom koju je upoznao na jednom letu, koja je inače član njegove jedinice za bezbednost.

Početak krunisanja kontroverznog kralja Tajlanda počinje u subotu 4. maja, i trajaće tri dana.

tajland kralj Foto: Tanjug/Bureau of the Royal Household via AP

I kraljevska palata je saopštila da je Sutida Vadžiralongkorn Na Ajuđa koja ima 40 godina, sada zvanična supruga kralja Mahe, koji je poznat i kao Rama X, 10. kralj dinastije Šakri, osnovane 1782. godine.

Njegov otac Bumibol Aduljadej umro je 13. oktobra 2016. godine u 88. godini, a 1972. godine imenovao je jedinog sina, sada 69-godišnjeg Vadžiralongkorna, za svog naslednika.

tajland kralj maha Foto: Tanjug/Pool Photo via AP

 Maha Vadžiralongkorn do sada se razveo tri puta i ima sedmoro dece.

Tajland: Slonovi kleče, klanjaju se mrtvom kralju

Sutida je njegova četvrta supruga. Bivša stjuardesa je ekscentričnog kralja upoznala na jednom od letova, a zajedno su već nekoliko godina.

tajland kralj maha Foto: Tanjug/Pool Pool via AP

On je imenovao Sutidu 2014. godine za zamenicu komandanta ličnog obezbeđenja, a za generala vojske imenovana je 2016. godine.

Povezano

Sve vesti