Tanjug

NA DOBOŠ: Nekadašnji gigant IMR ide za 12 miliona €?

Autor:

Nekadašni srpski i jugoslovenski privredni gigant, Industrija motora Rakovica (IMR) ponuđena je iz stečaja na prodaju kao pravno lice. Ukupna imovina u Beogradu i na Zlatiboru, procenjena je na 2,93 milijardi dinara.

10
A- A A+
katanac Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prodaju IMR-a zakazala je za 31. maj, a do tada je moguće podneti pisane ponude.

Imovinu IMR-a u Rakovici čine sedam hala s 15 objekata mašinogradnje i sedam magacina koji se prostiru na 75.000 metara kvadratnih, samački hotel na 1.600 metara kvadratnih, upravna zgrada, infrastrukturni objekti i vlasništvo nad Institutom IMR.

Ode IMT na doboš - za 555.000 €

Deo imovine su i izdvojeni - proizvodni kompleks u opštini Čajetina, jedan u mestu Šljivovica, koji se nalazi na sedam hektara i 84 ara, a drugi u zlatiborskom mestu Ljubiš.

Uz ove nepokretnosti, imovina IMR-a su i celokupna oprema fabrike za proizvodnju motora i traktora kao i potraživanja.

Oglašena prodaja hemijskog giganta iz Leskovca

Procenjenja vrednost imovine IMR-a u stečaju nije minimalno prihvatljiva, niti je obavezujuća ili opredeljujuća prilikom određivanja visine ponude.

Ako je dostavljena samo jedna ponuda, stečajni upravnik je dužan da je prihvati ako ona iznosi iznad 50 odsto procenjene vrednosti imovine, a u slučaju da je niža od 50 odsto o njoj odlučuje odbor poverilaca.

To bi značilo da umesto za procenjenih 24 miliona evra, IMR može "da ode" i za 12, a možda (čak verovatnije) i za manje novca.

Povezano

Sve vesti