Tanjug

Šetnja sa dinosaurusima: To treba videti (VIDEO)

Autor:

Spektakularna predstava "Šetnja sa dinosaurusima", zasnovana na nagrađivanoj televizijskoj seriji BBC-ja, vratila se u Beograd gde će od večeras u Štark areni fascinirati prvenstveno najmlađu publiku.

Šetnja sa dinosaurusima: To treba videti (VIDEO) Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ova predstava, koja traje jedan sat i 40 minuta, prikazuje evoluciju dinosaurusa uz skoro filmski realizam - interakcije među dinosaurusima, proces evolucije mesoždera u dvonožna stvorenja i načine na koji su se biljojedi branili od spretnijih grabljivaca.

Istorija sveta odigrava se kroz cepanje kontinenata i prelaz iz suve pustinje u periodu trijasa u bogate zelene prerije i šume kasnije jure.

Prikazano je više vrsta dinosaurusa: Tiranosaurus reks, strah i trepet drevnih prostranstava, Plateosaurus i Liliensternus iz perioda trijasa, Stegosaurus i Alosaurus iz perioda jure i Torosaurus i Jutaraptor iz perioda krede.

Najveći od njih, Brahiosaurus, visok je 11 i dugačak 17 metara.

POGLEDAJTE VIDEO

Izvor: Tanjug

Timu od 50 ljudi, koji je uključivao inženjere, fabrikatore, proizvođače kože, umetnike, slikare i stručnjake za animatroniku, bilo je potrebno godinu dana da bi pripremili produkciju.

"Veliki izazov za sve nas bio je da održimo sve dinosauruse na sceni, a da se ne sudaraju. Naš šou stvoren za sve uzraste. Dolaze klinci od 3 godine i seniori od 103 godine. Naši dinosaurusi su su obišli svet. Bili smo u 100 zemlja i šou je videlo 200 miliona ljudi. Uradili smo totalnu koreografiju i pokušali da predstavimo život dinosaurusa kroz istoriju", rekao je Ijan Veler čovek koji stoji iza projekta "Ssetnja sa dinosaurusima".

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Predstava potiče iz Australije, gde je "Šetnja sa dinosaurusima", nakon više godina planiranja i rada, oživela u januaru 2007. godine.

Ubrzo nakon toga, šou je sa rekordnom posećenošću osvojio čitav svet, a pre osam godina posetili su i Beograd u sklopu svetske turneje i ulaznice su za sva izvođenja bile rasprodate.

"Šetnju sa dinosaurusima" producirali su u Australiji Džeri Rajan, Malkolm Kuk u Džil Brajant, a u svet je dovodi kompanija "Global Creatures".

Spektakl, čija je produkcija koštala 20 miliona dolara, koristi najnovije i najsavremenije tehnologije.

PODSETITE SE I OVOG CARA: SAM ILUSTROVAO ENCIKLOPEDIJU

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti