Tanjug

Tarzan Milošević novi ambasador CG u Srbiji?

Autor:

Crnogorski predsednik i lider DPS-a prelomio je oko imenovanja novog ambasadora u Srbiji i to mesto poveriće aktuelnom političkom direktoru Demokratske partije socijalista Tarzanu Miloševiću, prenose mediji.

27
A- A A+
vježba 1, crna gora, zastava crne gore, zastava, more, jadran, brod Foto: MONDO/Mladen Stojović


"Večernje novosti" saznaju iz izvora bliskih vrhu DPS-u, predsednik Crne Gore Milo Đukanović odlučio je da novi ambasador Crne Gore u Srbiji bude Milošević.

Sadašnji crnogorski ambasador u Beogradu je bivši ministar kulture u Vladi Crne Gore Branislav Mićunović, koji u julu po sili zakona odlazi u penziju jer tada puni 67 godina, prenosi "Sputnjik."

Nekadašnji poznati privrednik koji je karijeru počeo u Višegradu, a potom se biznisom bavio u rodnom Bijelom Polju, Tarzan Milošević politički uzlet je počeo kao predsednik opštine Bijelo Polje, i na toj funkciji je proveo dva mandata.

Potom je izabran za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja u vladi Mila Đukanovića, da bi prešao na sadašnju partijsku funkciju.

U vrhu DPS Milošević slovi za čoveka bliskog srpskoj opciji, ali i nekog ko je znao da "čuje" stavove opozicije o brojnim pitanjima.

Povezano

Sve vesti