Vlasnica Kanala 9: Ispuniće deo mojih zahteva

Vlasnica novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović, koja 20. dan štrajkuje glađu, izjavila je večeras da je dobila pisanu potvrdu da će u najkraćem mogućem roku signal te televizije biti vraćen na IPTV mrežu Telekoma Srbije

0
A- A A+
maja pavlović Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Obećeno joj je i da će račun televizije biti odblokiran, a ona je najavila da će, ako se to ispuni do ponedeljka, prekinuti štrajk glađu.

Nakon razgovora sa članicom Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Oliverom Zekić, Pavlović je istakla da je REM učinio sve da pomogne da se "usklade državne institucije", kako bi se rešila situacija u kojoj se našao Kanal 9.

"Dobila sam pismenu potvrdu da će signal televizije Kanal 9 biti vraćen na IPTV mrežu Telekoma Srbije u najkraćem roku, u skladu sa tehničkim mogućnostima. Mislim da će to biti najkasnije do ponedeljka i da će u ponedeljak ujutru Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) odblokirati naš račun u skladu sa mojim prvim zahtevom, te da će zastati u postupcima u kojima nas tuže do okončanja postupka pred Ustavnim sudom", rekla je Pavlović za Tanjug.

Najavila je da će, ukoliko u ponedeljak račun Kanala 9 bude odblokiran i sve urađeno po dogovoru, prekinuti štrajk glađu.

Olivera Zekić je rekla da je, kao predstavnik REM-a, koji je nadležan za probleme koje imaju pružaoci medijskih usluga, ponudila pomoć da REM, kao nezavisno regulatorno telo, posreduje između Pavlović i predstavnika države.

"Mislim da ćemo u tome uspeti zajednički, ali uz podršku države. Bez podrške države ništa ne bismo mogli", dodala je Zekić.

Povezano

Sve vesti