mondo.rs

"Čudo" stiže u Srbiju, u utorak objava

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u utorak zajedno s važnim evropskim investitorom objaviti veliku novu investiciji u Srbiji, a reč je o fabrici najviše tehnologije.

127
A- A A+
aleksandar vučić Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Tu će biti zaposleni i plaćeni veoma dobro inženjeri, naši najškolovaniji ljudi", rekao je Vučić za TV Pink.

On je dodao da će ta fabrika biti u blizini Beograda, južnom Banatu ili u Sremu.

"Milslim da je Pančevo i okolina Pančeva za njih idealno mesto. Govorićemo o tome u utorak. Mnogo sam radostan zbog toga, jer će to pokazati Evropi i svetu da možemo da radimo najfiniju tehnologiju, a ne ono što bi zahtevalo nikakvo znanje i samo radnu snagu. To će promeniti poziciju Srbije na mapi najvažnijih investicionih destinacija na starom kontinentu. Ponosan sam i srećan zbog toga", rekao je Vučić.

"Stiže nemačko 'čudo' u Srbiju, nije Folksvagen"


"Ne mogu da kažem o kojem investitoru je reč da se ne naljute i da ne ugrozim investiciju, ali sa mnom će biti moj savetnik (iz Nemačke) Jorg Heskens i Danilo Cicmil (savetnik za investicije), pa zaključite o kojoj zemlji je reč", rekao je Vučić.

On je dodao da istoga dana u Beograd dolaze ljudi iz Svetske banke, koja smatra da Srbija ima potencijal za rast čak od sedam odsto.

On je rekao da je važan njihov novi stav a u dokumentu koji je dobio, kaže, stoji da uz reforme koje je Srbija sprovela stoji i šta još treba da se uradi da bismo u godinama pred nama umesto rasta od tri i četiri odsto imali rast od sedam odsto.

"Mi smo spremni da sa njima razgovaramo o svemu i da sve to sprovedemo u delo kako bismo imali rast od pet plus i šest plus. To bi bilo neverovatno, ali ti opdaci govore koliko oni misle da Srbija ide dobro i da može još bolje", rekao je Vučić.

On je istakao da su velika ulaganja s velikim izvoznim potencijalom, ono što popunjava budžet i daje novac da se povećaju plate i penzije i da se grade novi putevi i pruge.

Kako je rekao za sve to mora da se radi i da to ne dolazi zato što neki političari želi više ili manje plate.

Vučić pozdravio opoziciju ispred Predsedništva

Svako, bi, kaže želeo da isplaćuje po 2.000 evra, ali "ne može, nismo zaradili..."

"Morate da stvarate uslove, da pravimo više novca, da bismo sve to mogli da napravimo. Takva nova fabrika to je ono što nam popunjava budžet", naveo je Vučić.

On je, govoreći u infrastrukturnim projektima, rekao da će uskoro biti otvoren put Obrenovac-Čačak, zatim za deset dana će biti otvorena Grdelička klisura i kompletan južni krak Koridrora 10

"Mislim da je to za nas od velikog značaja i da to pokazuje kako stvari dolaze na svoje mesto", rekao je Vučić.

Povezano

Sve vesti