mondo.rs,Tanjug

Vučić pozdravio opoziciju ispred Predsedništva

Autor:

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dolazeći na posao pozdravio osobe koje su bile u šatoru koje je opozicija postavila sinoć i preneo da će on da nudi građanima autoputeve, a oni da se kandiduju za nindže.

48
A- A A+
protest opozicija Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Nismo u istoj sferi interesa, na istom nivou. Ja sam daleko ispred, nindže ne mogu da pogledam, niti da se sa njima sukobljavam", ukazao je on povodom jučerašnje izjave Branislava Lečićada će učesnici protesta biti komandosi i nindže u odbrani od njegove politike.

Preneo je da je danas, kada je dolazio na posao, pozdravio okupljene, pitao da li hoće nešto da pojedu i da su mu oni mahali, te da su posle, zbog toga, "došli njihovi šefovi Obradović ili Kiprijanović koji su počeli da viču".

"Nemam problem sa tim, prođem mahnem ljudima - dobar dan, doviđenja, sve najbolje vam želim i to je to", rekao je Vučić.

"Ne brine me protest, volim kad su blizu Predsedništva"

Ukazao je da je zamolio ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da im oslobodi sav prostor u parku.

"Trebalo je deca da se igraju juče i danas na tom prostoru, da policajci dovedu službene pse, konje, da se igraju sa decom, donesu posebne sprave za penjanje. Valjda će jednom da prekinutu sa šatorovanjem da deca mogu da se igraju", kazao je Vučić.

Istakao je da pogrešno misle mnogi da je u politici važna tehnika.

"Nije važna tehnika, već sadržaj, šta je to što ljudima nudite - plan i program, a ne nešto drugo. Od njih nisam čuo nikakav plan i program", podvukao je on.

Ukazao je da je velika vest što novi investitor dolazi, dodajući da je to dobar signal i drugim investitorima, te da ničija vika i više decibela neće moći da to ugroze.

On je rekao da greše mnogi koji misle da je u politici važna tehnika umesto sadražja, a da program i sadržaj opozicije nije čuo.

"U politici je važno šta ćete ljudima da ponudite, plan, program, a to je ono što nisam video ni čuo kod njih", rekao je Vučić i dodao da će on građanima da nudi poslove, autoputeve, plate i penzije.

Razgovor sa Vučićem je vođen u zgradi predsedništva pa se u jednom momentu u prenosu čulo i dovikivanje putem razglasa.

Vučić je na to rekao da im je kada je dolazio na posao mahnuo i da ih je pitao hoće li da pojedu nešto, ali da im je "sad došao neko od njihovih šefova pa moraju da 'arlauču'".

Nakon jučerašnje protestne šetnje opozicija je formirala takozvanu "Slobodnu zonu" u Pionirskom parku kod Predsedništva Srbije.

Postavili su jedan šator, i tako simbolično uspostavili takozvanu "slobodnu zonu", koja će, kako je najavljeno, "raditi" svakog popodneva, od 13.00 do 21.00 časova.

Dveri, čiji je lider Boško Obradović, su saopštile da su pojedine njihove pristalice provele noć u šatoru.

Povezano

Sve vesti