MONDO/Tanjug

Krećite na vreme: Najavljene velike gužve na putevima

Autor:

Radovi kod Batajnice na autoputu od Novog Sada ka Beogradu stvaraju velike kolone u oba smera

2
A- A A+
gužva, batrovci, kolona automobila Foto: Tanjug/Jaroslav Pap ilustracija

Posle spojenih uskršnjih i prvomajskih praznika, danas je i poslednji dan prolećnog raspusta za osnovne i srednje škole, što će dodatno doprineti pojačanom saobraćaju na svim autoputevima i glavnim magistralnim pravcima, a posebnom onim koji vode ka većim gradovima i naseljenim mestima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vozači treba da budu spremni na usporenu vožnju i da budu oprezni zbog vlažnih kolovoza usled kiše, kao i zbog radova putara.

Do 16. maja, u vremenu od 07 do 17 časova, na autoputu od petlje Batajnica do petlje Novi Banovci, izvode se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka u smeru Beograd – Novi Sad. Saobraćaj ka Novom Sadu će se preusmeriti u krajnju levu preticajnu saobraćajnu traku iz suprotnog smera.

Alternativni pravac od Beograd do Novog Sada je autoput prema Šidu sa isključenjima Dobanovci, Šimanovci, Pećinci i Ruma.

Radi se i na obilaznici oko Beograda. Zbog montaže novih cevi kišne kanalizacije na postojećem mostu preko reke Save, u smeru ka petlji Orlovača. U zoni radova dolazi do suženja saobraćajnih traka sa ograničenjem brzine na 50 km/h.

Trenutno na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok se na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza na izlazu iz zemlje nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

Pre polaska, ovde proverite aktuelno stanje na putevima

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti