mondo.rs

Folksvagen pokazao PROVIDNI Golf (FOTO)

Autor:

Ovo je najbazičniji Golf ikada!

Folksvagen pokazao PROVIDNI Golf (FOTO) Foto: promo/Volkswagen AG

U cilju priprema za nastup na sajmu IdeenExpo, najvećem evropskoj izložbi prirodnih nauka i tehnologija, Folksvagen je u potpunosti ogolio električnu verziju svog najpopularnijeg modela.

Kako bi posetioci mogli da imaju kompletan uvid u tehnologiju, eGon, kako se zove ovaj unikatni Golf, nema poklopac motora, nijedna vrata, kao ni druge delove karoserije, niti unutrašnjosti.

Osim baterija, elektromotora i šasije, eGonu su ostavili točkove, prednja sedišta, svetla i volan. Ove komponente će imati QR kodove čijim će se skeniranjem moći da vidi čemu one tačno služe.

folksvagen, eGolf Foto: promo/Volkswagen AG

"Ogolili smo komletan elektronski sistem. Vidljiv je svaki kabl, motor, prekidač… I sve funkcioniše, iako nedostaju delovi karoserije", rekao je Džastin Pauš, koji je na trećoj godini Folksvagenovog programa automobilske mehatronike.

Početak radova na eGonu je počeo krajem prošle godine na kompletno opremljenom eGolfu, kome su u međuvremenu izvađene skoro sve komponente.

Sedmi IdeenExpo će biti održan od 15. do 23. juna 2019. u Hanoveru.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti