Možete da ih poslužite kao prilog nekom jelu ili da ih jedete samo uz salatu... 

Sastojci:

Dva veća krompira

60 grama margarina (na sobnoj temperaturi)

Malo soli

Malo bibera

Dva žumanca

Brašno

Prezle

Dva jaja

Priprema:

Krompir operite, oljuštite i skuvajte. Nakon toga ocedite vodu, isecite ga na komade, dodajte margarin, malo soli i bibera i viljuškom izgnječite. Dodajte dva žumanceta, pa dobro izmešajte, prekrijte smesu i ostavite oko dva sata u frižideru.

Kašikom vadite smesu i rukom oblikujte kuglice, a zatim ih uvaljajte u brašno, u umućena jaja, pa zatim u prezle i pržite u dubokom ulju, dobro zagrejanom. Kada kuglice dobiju braonkastu boju, izvadite ih iz ulja i stavite na ubrus da se ocedi višak.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!