Prednost ovakvih poslastica je u tome što se ne peku, ali svakako računajte na vreme koje je potrebno da "provedu" u frižideru da bi se stegle.
Sastojci:
115 grama šećera
Tri kašike gustina
Tri kašike kakaa
370 mililitara kondenzovanog mleka
250 mililitara slatke pavlake
130 grama tamne čokolade
Kakao za posipanje
Priprema:
U pousu stavite šećer, gustin i kakao, pa izmešajte. Dodajte kondenzovano mleko i slatku pavlaku, pa opet promešajte žicom za mućenje. Mešavinu procedite kako biste uklonili mrvice, pa sipajte u šerpu i stavite na tihu vatru.
Dodajte tamnu čokoladu, mešajte i kuvajte dok smesa ne postane glatka.
Mus nalijte u posude, ostavite da se prohladi nekoliko minuta na sobnoj temperaturi, pa zatim stavite u frižider na pet-šest sati. Kada izvadite iz frižidera, pospite kakaom i uživajte u ovoj sjajnoj poslastici!
Imate li i vi neki dobar recept za čokoladni mus? Pišite nam u komentarima!
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Sloboda Mićalović napadnuta na parkingu: Evo kako je poznata glumica završila u Urgentnom centru