mondo.rs,Tanjug

Moskva: Avion buktinja na aerodromu, 40 mrtvih! (VIDEO)

Autor:

Avion ruske kompanije "Aeroflot" zapalio se prilikom sletanja na aerodrom Šeremetjevo. Stravičan bilans - poginula 41 osoba.

Moskva: Avion buktinja na aerodromu, 40 mrtvih! (VIDEO) Foto: Tanjug/@artempetrovich via AP

Samo 37 od 78 putnika i članova posade ruskog aviona ŠJ-100 koji se zapalio na moskovskom aerodromu Šeremetjevo je preživelo, saopštio je ruski Istražni komitet.

"U avionu na letu od Moskve ka Murmansku bilo je 78 putnika i članova posade. Prema najnovijim podacima dostupnim istrazi, 37 njih je preživelo", rekla je portparolka Istražnog komiteta Svetlana Petmeko

Ranije je saoošteno da među stradalima ima i dece.

U avionu su bila 73 putnika i pet članova posade, a kasnije se ispostavilo da nisu bili tačni izveštaji da su svi evakuisani iz zapaljene letelice.

Požar na avionu je brzo ugašen, ali je zadnji deo letelice potpuno izgoreo i tek nakon toga je utvrđeno da je broj žrtava znatno veći nego što se mislilo. Prvobitni izveštaj je bio - 13 mrtvih.

Drama u avionu: Vezali pomahnitalog putnika (FOTO)

Avion je poleteo za Murmansk, ali se vratio na moskovski aerodrom jer mu se u vazduhu zapalio motor.

"Osnovna verzija nesreće je - udar munje u avion, nakon čega je otkazao automatski sistem. Pri sletanju, avion je dva puta udario u pistu. Udarac munje potvrdio je i jedan član posade", rekao je izvor agencije

Na video snimku objavljenom na televiziji Rasija-24 vidi se kako avion Suhoj ŠJ-100 sleće večeras s velikim plamenom u njegovom zadnjem delu.

Pogledajte stravične scene sa aerodroma.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev naredio je formiranje državne komisije koja će istražiti okolnosti incidenta u vezi sa avionom "suhoj superdžet" na aerodromu Šermetjevo.

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je saučešće porodicama i prijateljima žrtava i naložio hitno pokretanje istrage.

Povezano

Sve vesti