mondo.rs

Bitka u Smederevu: 150 na 150! Rusi najbolji (VIDEO)

Autor:

Prvi put je održana masovna srednjevekovna bitka 150 na 150 i to baš u Srbiji. Rusi ekipno najbolji.

Bitka u Smederevu: 150 na 150! Rusi najbolji (VIDEO) Foto: Mondo/Goran Sivački

Masovnom "Buhurt" borbom 150 na 150, koja je prvi put održana baš u Srbiji, završen je viteški spektakl, koji je trajao nekoliko dana u Smederevskoj tvrđavi.

Na ovom Svetskom prvenstvu u nacionalnim istorijskim srednjovekovnim borbama "Bitka nacija" (Battle of the Nations) trijumfovali su Rusi. Drugo mesto osvojili su vitezovi iz Ukrajine, dok su se na trećem mestu plasirali takmičari iz Moldavije.

Predstavnik organizatora događaja iz Srbije, Vladimir Blagojević (Just Out), rekao nam je da je Srbija zavšrila na 16. mestu od ukupno 39 zemalja učesnica, što je sasvim dobar rezultat.

"Mi imamo ukupno 40 boraca i pet godina učestvujemo na svetskim prvenstvima, a sve ove zemlje, poput Rusije, Francusker, Ukrajine, Nemačke, imaju od 3.000 do 12.000 boraca. To, međutim, nije bila prepreka da naši momci u jednoj od prvih borbi pobede Nemačku. Nemci su za meč u Smederevu odabrali svojih 30 najboljih boraca (imaju oko 12.000 boraca) i devet u rezervi", istakao je Blagojević.

Srpskim borcima je do sada najbolji rezultat na ovakvim takmičenjima bilo 12. mesto.

Najvažnije je da su se svi dobro zabaili, da je bilo prilično sadržaja za posetioce, a takmičari, gosti iz raznih zemalja bili su oduševljeni organizacijom i gotovo svi su istakli da ne bi imali ništa protiv da Smederevo uvek bude domaćin.

Reportaža iz Smedereva: Ma, kakva "Igra prestola", oni se stvarno BIJU!

POGLEDAJTE MONDO VIDEO SA OVOG SPEKTAKLA

Izvor: MONDO/Mladen Nikolić

Tokom današnje masovne bitke pred prepunim tribinama Smederevske tvrđave mešovite ekipe su se sudarale u velikoj areni koja je simbolizovala bojno polje. Zveckalo je oružje, čuli su se tupi udarci o štitove, a publika je zdušno navijala i vriskala kada bi neko od takmičara pod silinom udarca pao na zemlju.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJEOVAKO JE IZGLEDALA BITKA 150 na 150

Izvor: MONDO/Goran Sivački

JOŠ JEDAN SNIMAK OVE MASOVNE BORBE

Izvor: MONDO/Goran

JURIIIIIŠ

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Bilo je i sitnijih povreda (fotografije)

POGLEDAJTE VIDEO

Izvor: MONDO/Goran Sivački

SNIMAK JEDNE OD BORBI

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

POGLEDAJTE SUDAR RUSA I BRITANACA

Izvor: HMBIA Media

FOTOGRAFIJE BORBI

Povezano

Sve vesti