mondo.rs

Rekonstrukcija dorćolskih ulica tek od sredine juna

Autor:

Iako je bilo najavljeno da će rekonstrukcija ulica Džordža Vašingtona, 27. marta, kraljice Marije i cara Dušana početi danas, početak će ipak biti odložen za 15. jun, kada se završava školska godina.

0
A- A A+
radovi, skele, radnici, ulica, ulice, skela, rekonstrukcija, beograd Foto: Mondo/ Goran Sivački ilustracija

Rekonstrukcija nekoliko važnih saobraćajnica kako na Dorćolu, tako i za ceo Beograd neće početi danas, već od sredine juna.

Tako su odlučili gradski čelnici, ocenjujući da je bolje da rekonstrukcija ovih, inače zapuštenih ulica, počne kada se završi školska godina.

Rekonstrukcije ulica Džordža Vašingtona, 27. marta, kraljice Marije i cara Dušana, trebalo je da počne danas i da ide u fazama. Najavljeno je da će radovi trajati oko 220 dana.

Obnova ovih ulica, odnosno potez dug oko tri kilometra, trebalo bi da započne na delu od Takovske do Bulevara despota Stefana i od Bulevara despota Stefana do Francuske.

I Džordža Vašingtona i cara Dušana biće kompletno rekonstruisane.

Najveće promene biće, naravno, u saobraćaju. Pogotovo što se tiče obustave tramvajskog prevoza, jer je planirana i rekonstrukcija šina.

U svakom slučaju, radovi će trajati tokom celog leta.

Prema najavama nadležnih, tri najveće i najprometnije raskrsnice na ovoj trasi biće zatvarane na sedam dana, kako bi saobraćaj mogao da funkciniše.

"U planu je da Karađorđeva ulica bude završena do 1. septembra, kao i radovi na Topličinom vencu koji nisu u zaostatku. Rokovi preuređenja Trga republike verovatno će morati da budu pomereni zbog prekida koji se često dešavaju na ovom gradilištu", rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

OVO JE PLAN REKONSTRUKCIJE Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Resavska...

Povezano

Sve vesti