Tanjug

PREBAČENA U URGENTNI: Vlasnici Kanala 9 sve lošije

Autor:

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović, koja od 15. aprila štrakuje glađu, prebačena je danas posle 19 časova u Urgentni centar u Beogradu, na zahtev njenog brata i prijatelja.

3
A- A A+
maja pavlović Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Hitna pomoć prethodno je pregledala Pavlovićevu i dala joj infuziju, nakon čega su odlučili da je odvedu u Urgentni centar na dalje preglede.

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović nastaviće štrajk glađu, jer je nezadovoljna time što, iako je račun Kanala 9 odblokiran, Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) ne može da vrati novac koji je skinula sa računa te televizije.

Predsednik OFPS Nikola Vilotić je rekao da povraćaj sredstava po pravosnažnoj i izvršnoj sudskoj odluci pravno nije moguć s obzirom da su sredstva naplaćena na osnovu odluke suda koja je doneta na osnovu tarife OFPS i PI".

On je rekao i da u narednom periodu OFPS "neće pokretati izvršne postupke na osnovu pravosnažnih i izvršnih presuda i pokušace sa Pavlović da pronadu rešenje oko načina regulisanja naknade za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija".

Pavlović je potvrdila da je račun Kanala 9 odblokiran, ali da ne može da prihvati da se jedino taj zahtev ispuni, već da treba da se povuku sva izvršenja i da im vrate novac koji su skinuli sa njihovog računa.

Osim što je račun Kanala 9 odblokiran, ova televizija danas treba da bude vraćena i u mrežu IPTV-a Telekoma Srbije, preneo je UNS.

 Pavlovićeva je udruženju novinara rekla i da bi sutra trebalo da se sastane sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i razgovarati o preostalih pet zahteva, ukoliko do sutra budu ispunjeni prva četiri.

Premijerka  Brnabić poručila je ranije povodom štrajka glađu Pavlovićeve, da je spremna da pomogne i uvek i sa svakim razgovara gde god i kada god je potrebno, ukoliko na taj način može da doprinese rešavanju problema.

Štrajk glađu: REM će "preneti zahteve premijerki"

„Kao predsednica vlade trudim se da, u okviru ovlašćenja koja mi ustav i zakon daju, uvek kada je to moguće reagujem na svaku pritužbu građana. U vezi sa slučajem direktorke novosadskog TV Kanala 9 Maje Pavlović spremna sam da pomognem i razgovaram ali koliko sam upoznata njen zahtev je da sud donese presudu”, poručila je Brnabić, prenosi Tanjug.

Maja Pavlović više od 20 dana štrajkuje glađu.

Povezano

Sve vesti