Tanjug

Kosovari prete: "Vučić i Dodik nepoželjni u Albaniji"

Autor:

Zvaničnik kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Boiken Abazi, objavio je na Twitteru da su predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, i srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, "nepoželjne osobe" u Albaniji.

67
A- A A+
vučić, dodik, autoput, 9. januar, otvaranje Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

U prestonici Albanije, Tirani, od srede ova dva predsednika treba da prisustvuju samitu procesa "Brdo-Brioni", a Samoopredeljenje sada preti demonstracijama ukoliko se to dogodi.

"Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su persona non grata u Albaniji. U Tirani će se 8. maja u 18:00 časova građani okupiti kako bi se suprotstavili njihovoj supremacionoj i šovinističkoj politici, kao i da bi se suprotstavili njihovoj poseti Albaniji povodom samita 'Brdo-Brioni'", napisao je Abazi na toj društvenoj mreži.

Vučić:Moja ideja o Kosovu propala, skupo će nas koštati

Uz tvit je postavio i fotografije Vučića i Dodika preko čijih očiju je ispisano "Persona non grata".

Vučić o Berlinu: Merkel ih zabezeknuto gledala...

U Tirani bi 8. i 9. maja trebalo da bude održan sedmi samit Procesa "Brdo-Brioni" koji će okupiti lidere zemalja regiona i čiji je ovogodišnji domaćin albanski predsednik Iljir Meta, a kao počasni gosti su najavljeni predsednik Poljske Andžej Duda i Visoka predstavnica za Federika Mogerini.

Prvi samit ovog procesa održan je 2013. godine u Sloveniji, zemlji koja ga je zajedno sa Hrvatskom i inicirala.

Povezano

Sve vesti