MONDO/Tanjug

Vozače čekaju klizavi kolovozi, odroni i radovi

Autor:

Poledica je moguća u višim delovima zapadne Srbije

0
A- A A+

kiša, saobraćaj, automobili, putevi, kolovoz, ogledalo, retrovizor Foto: MONDO/Marko Tanasković

Zbog hladnog vremena, vlažnih kolovoza, nižih temperatura, pa čak i opasnosti od poledice na putevima u planinskim predelima, upozoravaju se vozači na moguće klizave deonice kolovoza.

Više opreznosti u vožnji potrebno je na putevima u zapadnim krajevima Srbije, preko Zlatibora u planinskim predelima Ivanjice i Sjenice, kao i na prilazima Kopaoniku, saopštio je AMSS.

Niska oblačnost i sumaglica dodatno otežavaju vožnju.

Budite oprezniji u vožnji i zbog mogućih odrona, kao i manjih nanosa zemlje i mulja na kolovoz, koji su posledica kišnog vremena.

Do 10. maja od 7 do 15 časova, na obilaznici oko Beograda, od kružnog toka Resnik do motela "1000 ruža" radi se na uređenju odvodnih jarkova. Saobraćaj će biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila.

Takođe, do 10. maja od 8 do 18 časova, izvodiće se radovi na popravljanju kolovoza na autoputu Beograd – Niš, između petlji Vodanj i Mali Požarevac, iz pravca Niša. Saobraćaj će se odvijati samo preticajnom trakom.

Na naplatnim stanicama, kao ni na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila se na Batrovcima na izlazu zadržavaju 120 minuta, Kelebiji i Horgošu po 90 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti