mondo.rs

Gradonačelnik Novog Sada kritikovao Upravu FK Vojvodina

Autor:

Miloš Vučević smatra da su klubu sa "Karađorđa" neophodne promene u rukovodstvu.

4
A- A A+
Vojvodina, Voša, Vosa, FK Vojvodina, FKV, Vujadin Boskov, Vujadin Boškov, Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Fudbalski klub Vojvodina nalazi se u velikim organizacionim problemima, a u njihovo rešavanje uključiće se i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

On smatra da aktuelno rukovodstvo nije uspelo da ispuni očekivanja i da je usled nedostatka rezultata izgubilo legitimitet.

"Ja ću se potruditi da uključimo sve one koji vole FK Vojvodina, sve one kojima je Novi Sad u srcu. Da se ujedinimo oko zajedničkog cilja, a to je da se Vojvodina vrati na staze uspeha i pobeda. Sve ću zamoliti da se odreknu bar dela sujete, da ne gledaju svi samo sebe, nego da probamo da izaberemo najbolje rukovodstvo koje će voditi klub i koje će omogućiti sportskom sektoru da pripremi tim za sledeću sezonu. Zahvalan sam i navijačima na tom apelu, doživeo sam ga poztivino, verujem da će se uključiti i ostali činioci i članovi Skupštine, pošto nisu svi bili prisutni", rekao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada potom je izneo šta zamera trenutnoj Upravi kluba.


"Ako mene pitate, sadašnja Uprava je izgubila legitimitet zbog loših sportskih rezultata. Nije u pitanju njihova subjektivna odgovornost, već objektivna. Nemate rezultate? Morate da snosite objektivnu odgovornost. To nije pitanje da li nekog volite ili ne.Tamo je mnogo mojih prijatelja. Niste postigli dobre rezultate. Niste vi igrali fudbal, ali niste uradili ono što se možda od uprave kluba očekuje - niste napravili ambijent".

Vučević je, takođe, istakao da je loša atmosfera pogubna po fudbalere.

"Nadam se da će se svi okupiti oko tog plana da se izabere najbolja uprava i da napravimo dobru atmosferu, a ne atmosferu svađe, to je pre svega pogubno po igrače, po tim, po rezultate. Zabrinjavajuće je da izgubimo omladinsku školu, rasadnik talenata, gde je Vojvodina možda bila prepoznatljivija i od Crvene zvede i od Partizana, da taj bazični deo kluba ne izgubimo, a može da se izgubi u jednoj lošoj atmosferi".

Za kraj, dodao je da će grad pomoći klubu i najavio rekonstrukciju stadiona.

"Apelujem na sve koji su u Skupštini da sednu i razgovoraju. Grad će, sve što može, pomoći. Koliko god možemo da pomažemo mi to radimo. Pomažemo finansijski, obezbeđujemo projekat za rekonstrukciju 'Karađorđa' - juče sam pričao sa predsednikom FS Srbije i spremni su da nam plate kompletnu rekonstrukciju trave na 'Karađorđu'. Oni su spremni da plate kompletnu rekonstrukciju, ali ako drugi neće da sarađuju, ako se svi svađaju, ako su svi u svojim uglovima, onda nema uspeha - rezultata", zaključio je Vučević.

Povezano

Sve vesti