mondo.rs

Vučić: "Borićemo se do kraja za Folksvagen"

Autor:

Prema rečima predsednika Srbije, Srbija je ispred svih, ali članice EU imaju određenu prednost.

47
A- A A+
folksvagen, proizvodnja, fabrika, automobil Foto: promo/Volkswagen AG

Na konfernciji za medije povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Ministarstva privrede i Privrednog društva MTU Aero Engines AG, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da su male šanse da Folksvagen otvori svoj novi pogon u Srbiji.

"Daćemo sve od sebe. Svi oni koji rade sa VW-om, uputili su pismo upravi zbog povoljne poslovne klime u Srbiji", izjavio je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je ispred svih, ali članice EU imaju određenu prednost.

"Boriće se do kraja jer mislimo da smo najbolji", rekao je Vučić.

Folksvagen planira da otvori novu fabriku u istočnoj Evropi, a u konkurenciji su Rumunija, Bugarska, Turska, Srbija i Severna Makedonija, a informacije da je Srbija izabrana, ali i da je ispala iz igre demantovane su.

Vrednost investicije iznosi 1,4 milijarde evra, a novo postrojenje će zaposliti 5.000 radnika. U fabrici će se praviti nekoliko modela iz Folksvagen grupe. Prema pisanju Aktualne.cz, pogonom će rukovoditi Škoda, a pored modela češkog brenda, sklapaće se i Seat Ateka.

Krajem aprila je stigla i informacija da je država Srbija ponudila lokaciju u Inđiji za izgradnju fabrike.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti