mondo.rs,Tanjug

Vođa seks-kulta poredio se s Ajnštajnom i Gandijem

Autor:

Bivši guru za samopomoć Kit Ranijer bio je "predator" koji je vrebao mlade žene, uključujući i jednu 15-godišnju devojku, i pretvarao ih u seksualne robove u svojoj sektaškoj organizaciji.

4
A- A A+
kit ranijer Foto: Tanjug/Elizabeth Williams via AP, File

To je danas rekao savezni tužilac na početak suđenja.

"Optuženi ih je iskoristio emocionalno i seksualno", izjavila je pomoćnica američkog tužioca Tanja Hadžar u Okružnom sudu u Bruklinu.

"Predstavljao se kao najpametnija, najetičkija osobu na svetu. ...upoređivao je sebe sa Ajnštajnom i Gandijem", dodala je ona, javlja Rojters.

Tužioci su u utorak saopštili da su među Ranijerovim žrtvama i tri sestre iz Meksika, od kojih je jedna imala samo 15 godina. Još jedna sestra bila je zatvorena u sobi dve godine, rekla je Nadžar.

U kandžama sekte i unuka princeze Jelisavete

Među Ranijerovim žrtvama je i Indija Oksenberg, unuka srpske princeze Jelisavete i ćerka glumice Katarine Oksenberg.

Ranijer (58) je navodno bio na čelu tajnog društva koje je njegovim inicijalima žigosalo sekusalne robove, počelo je danas u Njujorku.

Na suđenju o slučaju seksualne trgovine očekuje se da će svedočiti žene, koje tvrde da su bile primorane da imaju seksualne odnose sa Ranijerom.

Ranijer se izjasnio kao nevin i negirao optužbe, dok je pet osoba, koje su imale rukovodeće pozicije u organizacijama na čijem je čelu on bio, uključujući glumicu Alison Mak, najpoznatijoj po seriji Smolvil, priznalo krivicu.

Ranijerovi advokati tvrde da je on odnose sa ženama imao uz pristanak, prenosi AP.

Sektaška drama srpske princeze Katarine Oksenberg


On se nekada nalazio na čelu američke marketinške kompanije NXIVM, koja se povezuje sa sektom.

On je uhapšen prošle godine po američkom nalogu u Meksiku, gde je pobegao nakon što su se pojavili navodi o tajnom društvu u okviru njegove grupe, koja je žigosala seksualne robove njegovim inicijalima.

Ako bude osuđen, Ranijeru preti doživotna robija.

Povezano

Sve vesti