mondo.rs,MONDO/Agencije

Vučić o pekaru iz Borče: Nije lepo…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom slučaja albanskog pekara u Borči da ono što je uradio pekar i njegov zapsleni nije lepo, i da je trebalo da se izvini.

93
A- A A+
Pekar Mon Đuraj zvani Đura Foto: MONDO/Stefan Stojanović Pekar Mon Đuraj zvani Đura

Međutim, ističe da je obećao bezbednost i da je policija bila tu da ih zaštiti.

“Ništa im se nije dogodilo. Ali, što ne kažete da je jedan deo Saveza za Srbiju napadao te Albance, a drugi išao da se najede bureka za džabe na njihov račun. Govorite da sam u problemu, jer jedno krilo Đilasovo pravi incidente, a drugo jede džabe burek na račun onih kojima prete”, kazao je Vučić u emisiji Upitnik na RTS-u.

Vučić je rekao i da se ono što radi opozicija mora nazvati pravim imenom, a to je fašizam.

“Kada neko nekoga blokira, da ne može na svoje radno mesto, onda je to fašizam", rekao je i odbacio prigovore da je to uvreda, već nazivanje stvari pravim imenom.

PROTEST ISPRED PEKARE: Građani besni zbog "crnog orla"

On je na pitanje vezano za afere oko šefova opština, kao i napade na albanskog pekara u Borči čiji je radnik na društvenoj mreži objavio fotografiju na kojoj u centru Beograda pokazuje "albanskog orla", ukazao da je odraz ozbiljnosti države u tome što Jutka nije više na vlasti u Brusu, a Dragoslav Simonović iz Grocke je uhapšen, čime se pokazalo da oni koji su nosioci vlasti ne smeju da se ponašaju tako, dok su nosili testere i koji su šutirali policiju - svi na slobodi.

"Burek za mir" i kontramiting (FOTO+VIDEO)

Što se albanskog pekara u Borči tiče, rekao je da ono što je uradio pekar i njegov zapsleni  "nije lepo i pristojno i trebalo je da se izvini", kao i da nije čuo izvinjenje, ali da niko ne sme da ih bije, kao i da nijedno staklo na pekari tokom protesta nije razbijeno.

Vučić: Izuzetno teška situacija oko Kosova!

Porodica Mona Đuraja, vlasnika pekare u Borči, od subote 27. aprila je pretrpela niz neprijatnosti i pretnji nakon što se na društvenim mrežama pojavila slika stara više od dve godine na kojoj se vidi bivši radnik pekare "Roma" kako u centru Beograda pokazuje dvoglavog orla, albanski nacionalni simbol.

Održano je više protesta nezadovoljnih građana ispred pekare, a na poslednjem je zatraženo da se zatvori lokal.

Vlasnik pekare Mon Đuraj rekao je ranije, prema pisanju medija, da ne podržava takav postupak radnika, koji mu je i brat, i da je Srbija njegova zemlja.

On se više puta ogradio od sporne fotografije.

U petak, 3. maja održan je ispred pekare i skup podrške vlasniku pekare na kom su bili predstavnici nevladinih organizacija i dela opozicije.

Povezano

Sve vesti