mondo.rs

Teška nesreća u Beogradu: Autobus udario u prodavnicu

Autor:

Na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice danas, nešto pre 10.30 časova, dogodila se teška saobraćajna nesreća. Povređene su četiri osobe.

28
A- A A+
nesreća beograd udes Foto: Kurir video/printscreen

  Autobus na liniji 20, pun putnika, udario je u prodavnicu. Četiri povređene osobe prebačene su u KBC Zvezdara gde im je pružena medicinska pomoć.

Prema prvim informacijama, reč je o autobusu privatnog prevoznika na liniji Mirijevo 3 - Veliki Mokri Lug.

Autobus je udario u lokal koji se nalazi u blizini same raskrsnice dok je išao uzbrdo, iz pravca Vojislava Ilića ka Mirijevu.

Na teren je izašlo nekoliko lekarskih ekipa.

POGLEDAJTE:

Izvor: Tanjug

Policija je izvršila uviđaj, a autobus je, u međuvremenu, sklonjen.

U autobusu je u trenutku sudara bilo oko 20 putnika.

Lokal u koji je udario autobus bio je prazan u trenutku nesreće, a navodno je reč o magacinskom prostoru. Autobus je pre udara u prodavnicu zakačio i jedno vozilo marke "jugo".

Vozač je za RTS rekao da se desio kvar na autobusu te je, da bi izbegao pešake, skrenuo levo iz Bulevara kralja Aleksandra i udario u jedan u nizu objekata.

Kompanija Ariva, čiji je autobus imao saobraćajnu nezgodu, saopštila je da izražava duboko žaljenje zbog toga i da će pružiti pomoć nadležnim organima u istrazi svih okolnosti nesreće. 

"Prema navodima pripadnika Hitne pomoći, povređene su četiri osobe, koje su odmah prevezene u bolnicu, gde im se ukazuje sva potrebna medicinska pomoć, a kompanija će nastaviti da prati stanje svih povređenih osoba", stoji u saopštenju kompanije Ariva.

Oni navode da je reč o novom vozilu, koje je u saobraćaju manje od godinu dana i koje se još uvek nalazi u garantnom roku.

Kako kažu, vozilo je 9. februara prošlo redovan šestomesečni pregled na kom nisu evidentirane nikakve neispravnosti.

Takođe, navode i da je vozač autobusa bio D.K. (46), zaposlen u kompaniji od 2017. godine, koji nije povređen u udesu.

Pogledajte fotografije:

Povezano

Sve vesti