mondo.rs

Prolećni ručak: "Lazanje" sa kupusom

Autor:

Mala promena u receptu i dobijate ukusan "prolećni" ručak!

Prolećni ručak: "Lazanje" sa kupusom Foto: Guliver/Getty images, alpaksoy Ilustracija

Isprobajte ovaj jednostavan recept za lazanje sa kupusom.

Sastojci:

Srednja glavica kupusa

Dve kašike maslinovog ulja

Jedna glavica luka srednje veličine, sitno iseckana

Dva čena belog luka, sitno iseckana

500 grama mlevene junetine

400 grama pirea od paradajza

Kašičica sušenog bosljka

500 grama rikota sira

Dva jaja

30 grama rendanog parmezana

200 grama rendane mocarele

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Glavicu kupusa odvojite na listove i odsecite tvrdi deo.

Maslinovo ulje zagrejte, i izdinstajte crni luk, dodajte beli luk i bosiljak, zatim mleveno meso i dinstajte dok meso ne bude skoro gotovo. Zatim sipajte pire od paradajza, soli i bibera po ukusu, i kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.

U međuvremenu, pomešajte rikotu sa parmezanom i jajima i posolite i pobiberite po ukusu.

Na dno vatrostalne činije stavite jedan sloj listova kupusa, zatim stavljajte meso, mešavinu sira, sloj kupusa, i to ponavljajte dok ne potrošite meso. Na vrh stavite rendanu mocarelu, i pecite četrdesetak minuta. Služite toplo.

Imate li vi neki dobar recept za "prolećni" ručak?

Tagovi:

Povezano

Sve vesti