mondo.rs

Koji je auto najbolji? Pa službeni! (FOTO)

Autor:

Vozači Meklaren F1 tima izabrali nove službene automobile

Koji je auto najbolji? Pa službeni! (FOTO) Foto: promo/McLaren Automotive

Iako se mnogi kunu u službene "jugiće", nije loše ni kada morate da vozite Meklarene.

Takva sudbina je "zadesila" vozače Meklaren F1 tima, Karlosa Sainca mlađeg i Landa Norisa, jer će do kraja sezone Formule 1 voziti Meklaren superautomobile.

Sainc je izabrao sivi Meklaren 720S, koji se odlikuje četvorolitarskim tvin-turbo benzinskim motora koji razvija 720 konjskih snaga uz 770 Nm. Prema specifikacijama, do "stotke" stiže za 2,9 sekunde, a do 200 km/h za 7,8 sekundi. Maksimalna brzina mu je 341 km/h.

Ovaj kupe je dugačak 4,5 metara, karoserija mu je napravljena od karbona, a košta oko 230.000 evra.

Landu Norisu, koji se ove godine priključio timu kao zvanični vozač, pripao je slabiji, narandžasti Meklaren 570S. Zahvaljujući se na usputljenom automobilu, 19-godišnji vozač je rekao kako će sad svakako biti uočljiv na parkingu supermarketa.

Ovaj model krasi takođe benzinski V8 motor s dve turbine, čija je zapremina je 3,8 litara, a snaga 570 "konja". Do 100 km/h mu trebaju 3,2 sekunde i ne može više od 328 km/h. Cena – samo 175.000 evra.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti