mondo.rs

Incident na Trgu republike: evo šta se dogodilo

Autor:

Iako su iz opozicije optužili "batinaše Srpske napredne stranke" za nasilje, snimci na društvenim mrežama pokazuju nešto drugačije.

Incident na Trgu republike: evo šta se dogodilo Foto: MONDO

Grupe opoziciono nastrojenih političara i aktivista već neko vreme protestuju zbog radova koji se izvode u širem centru Beograda, a neretke su i neke vrste blokada na Trgu Republike, u najužem gradskom jezgru.

U tome su najaktivniji su predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i njegovi saradnici, ali i pripadnici drugih opozicionih stranaka, okupljenih u blok Savez za Srbiju.

Dešavaju se i incidenti, pa su tako u utorak opozicioni aktivisti bili na meti pojedinih građana koji su ih kritikovali zbog blokade radova, a jedan stariji muškarac je i pljunuo u pravcu kamere koja ga je snimala.

Novi incidenti zabeleženi su danas.

Na jednom od snimaka vidi se kako stariji muškarac, kojeg neko unutar ograđenog gradilišta snima telefonom, gađa kamenjem u pravcu onoga koji snima (snimak pogledajte OVDE).

Teži incident dogodio se kod Narodnog pozorišta.

Iako je opozicija tvrdila da je reč o "bahatom nasilniku i batinašu iz Srpske napredne stranke", snimci koji kruže društvenim mrežama (pogledajte OVDE), pokazuju nešto drugo.

Naime, muškarac koji je na sebi imao crvenu jaknu i koji sebe na Twitter-u predstavlja kao "Operativca iz Zemuna" i konstantno optužuje vlast, ušao je u verbalni duel sa starijim muškarcem koji je nosio kesu u ruci i tuda je prolazio.

Najpre je taj "Operativac" ustvrdio da ga je "napao batinaš iz SNS", ali ceo snimak pokazuje da je stariji muškarac bio isprovociran.

Muškarac u crvenoj jakni kaže starijem: "Idi, leči se" (i to ponavlja više puta).

Stariji muškarac mu je odgovorio: "Ja ću se lečiti gde treba", a potom je iskazao nameru da se udalji sa tog mesta. Međutim, muškarac u crvenoj jakni je nastavio: "Hajde, leči se".

Stariji muškarac se okrenuo i zapretio rukom.

"Gde ćeš sa tom ručicom? Gde ćeš tom ručicom? Gde ćeš sa tom ručicom, jeb** te u usta, te jeb**. Pu, crk'o dabogda", uzvratio je mlađi muškarac u crvenoj jakni.

Potom se stariji muškarac okrenuo i uzvratio psovkom: "Piz** ti materina".

Muškarac u crvenoj jakni se razbesneo: "Kome piz** materina?" i kada je prišao starijem muškarcu, popio je nokaut i pao "kao sveća", pritom srušivši zaštitnu ogradu.

Ponašanje ovog mlađeg muškarca na Twitter-u su osudili i oni koji se protive aktuelnoj vlasti, a bilo je i poruka od istih: "Slušaj, momak i ja bih te udario da mi se tako obraćaš i unosiš u lice" ili: "Dobio je šta je zaslužio".

Povezano

Sve vesti