MONDO/Agencije,Tanjug

Protest u Tirani zbog Vučića! Vijorile se zastave OVK

U Tirani, gde se održava regionalni skup Brdo-Brioni, održan je protest protiv dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika. Demonstranti nosili zastave OVK.

110
A- A A+

tirana Foto: Mondo

Protest pokreta Samoopredeljenje je u jednom trenutku eskalirao u sukobe sa policijom.

Protest, inače, kako javlja prištinska Koha, nije odobren.

Na snimku Kosova pres iz Prištine videli su se demonstranti koji nose transparente sa porukama da su Vučić i Dodik nepoželjni. Demonstranti su nosili i zastave teroritičke Oslobodilačke vojske Kosova.

Izvor: Tanjug

Zvaničnik pokreta Samoopredeljenje Bojken Abazi je na početku protestu kazao da su Vučić i Dodik dvojica političara koja ne priznaju kosovsku nezavisnost i dodao da je ovo prvi put da Dodik koji je, kako tvrdi Abazi, nepoželjan u SAD, dolazi u Tiranu, prenosi RTV 21.

Demonstracije su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mucenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.

Kosovari prete: "Vučić i Dodik nepoželjni u Albaniji"

U Tirani se večeras i sutra održava samit Brdo-Brioni procesa, na kojem, pored ostalih regionalnih lidera, učestvuju i Vučić i Dodik, kao i predstavnici EU i Poljske.

Dodik je u sredu popodne doputovao u Tiranu.

Dodik ne haje zbog "persona non grata", stigao u Tiranu

Povezano

Sve vesti