Gol u poslednjoj sekundi duela sa Ajaksom, vredan plasmana u finale Lige šampiona i generalno utakmica prepuna uzbuđenja - u kojoj je Totenhem jurio 0:1 iz prvog susreta, pa primio još dva gola u prvom poluvremenu revanša, a onda ipak uspeo da pobedi 3:2 - emotivno su slomili Maurisija Poketina.

Argentinac nije mogao da suzdrži suze posle utakmice u Amsterdamu.


"Emocije su neverovatne... Ovakve emocije su nemoguće bilo gde drugo osim u fudbalu. Fudbale, hvala ti. Hvala mojoj ekipi na ovome. Imam neverovatne igrače i oni su heroji", u dahu je govorio 47-godišnji trener, koji se pola sata posle utakmice vratio na teren i odao poštovanje navijačima Totenhema, kojih je na "Johan Krojf areni" bilo oko 2.500.

Junak pobede bio je Brazilac Lukas Moura, strelac sva tri gola za goste iz Londona.

"Svi su bili heroji, ali Moura je superheroj i zaslužio je to. Svi su bili tu od prvog do poslednjeg trenutka - bilo je teških trenutaka za ovih pet godina, a sada imamo šansu da igramo u finalu. Sada moramo da pripremimo utakmicu za nedelju, a onda i finale. Ovo je i za moju porodicu, ali i za one koji nas podržavaju, neverovatno je nagraditi ih na ovaj način", kroz suze je govorio Poketino.


"Hvala našim navijačima i svim ljudima koji su verovali u nas tokom sezone. Razgovarali smo baš o tome na sastanku pre utakmice - kada radiš vredno i osećaš ljubav, onda nema stresa, već je tu strast. Mi smo večeras pokazali strast. Volimo sport, volimo fudbal", dodao je mladi trener.

Junak trijumfa Lukas Moura teško je pronalazio reči da opiše kako se oseća posle "utakmice karijere".

"Nemoguće je objasniti ono što osećam u ovom trenutku. Veoma sam srećan i ponosan na svoje saigrače. Uvek smo verovali u ovaj trenutak, verovali da je ovo moguće. Dali smo sve od sebe na terenu i mislim da smo zaslužili", blistao je Brazilac od sreće.

Naglasio je da tri gola protiv Ajaksa nisu rezultat samo njegovog rada, već timskog.

"Porodica smo, nije moguće to objasniti. Želim da ovaj poklon od Boga podelim sa svojim saigračima, svojom familijom i prijateljima. Nisam samo ja u pitanju, već saigrači i timski rad", naveo je Moura.

Totenhem će u finalu igrati protiv Liverpula, a ono što mnoge zanima je da li će najbolji strelac tima, Hari Kejn, biti spreman za tu utakmicu.

Golgeter "pevaca" i engleske reprezentacije nije bio na terenu od 9. aprila kada je povredio zglob, ali veruje da će moći da nastupi 1. juna u Madridu, na "Vandi Metropolitani".

"Nadam se da ću biti spreman. Oporavak ide odlično i ove nedelje krenuću sa radom na snazi, ali još je sve daleko, videćemo. Ako rehabilitacija bude išla ovim tokom verujem da ću konkurisati za mesto u timu", rekao je Kejn u Amsterdamu, gde je odmah po završetku utakmice istrčao na teren da sa saigračima proslavi najveći klupski uspeh ikada.

Pitanje o Kejnu, međutim, iznerviralo je Poketina, pa je umesto odgovora napustio konferenciju za medije posle utakmice.

Očigledno Argentinac nije želeo da u trenutku slavlja zbog fantastičnog uspeha priča o nečemu što tek sledi i o igraču bez kog je ekipa uspela da prođe prvo Mančester siti u četvrtfinalu, a potom i Ajaks u polufinalu.