mondo.rs

"Prevrnuta" torta od pomorandže

Autor:

Ovu tortu možete praviti sa bilo kojim voćem, jabuke koje ćete "poprskati" mrvicom cimeta su, recimo, sjajan izbor.

"Prevrnuta" torta od pomorandže Foto: Guliver/Getty images, IngridHS

Isprobajte ovaj recept za kolač koji će vas oduševiti!

Sastojci:

Tri kašike smeđeg šećera

100 grama putera

50 mililitara gustog jogurta (najbolje grčkog)

Dve pomorandže

Dva jaja

140 grama kristal šećera

Kašičica ekstrakta vanile

120 grama brašna

Kašičica praška za pecivo

Četvrtina kašičice soli

Sok od jedne pomorandže

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Pleh podmažite puterom, dno i strane, pa pospite smeđim šećerom.

Puter istopite i dodajte mu grčki jogurt, pa ostavite da se ohladi.

Pomorandže isecite na tanke kolutove, ako ima semenki, izvadite ih. Poređajte ih u jednom sloju na dno pleha.

Jaja mutite sa šećerom i ekstraktom vanije, dok ne dobiju penastu teksturu i svetlu boju, oko pet minuta.

U činiji srednje veličine, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Onda polako dodajte brašno u smesu kjaja, zatim dodajte smesmu putera i jogurta i isceđen sok pomorandže, i mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu.

Sipajte smesu u pleh i poravnajte površinu spatulom.

Pecite tridesetak minuta, kad porumeni, proverite čačkalicom da li je dovoljno pečeno. Ako jeste, izvadite pleh i ostavite da se ohladi oko pet minuta, a zatim kolač prevrnite na odgovarajući tanjir, tako da pomorandže budu na vrhu. Kad se sasvim ohladi, služite samo ili uz sladoled od vanile.

Imate li vi neki dobar recept za voćni kolač?

Tagovi:

Povezano

Sve vesti