mondo.rs,mondo.me

"Vučiću, prekini odnose sa Crnom Gorom"

Autor:

Opozicioni lideri u Crnoj Gori, koji su osuđeni na zatvor zbog navodnog pripremanja državnog udara u Crnoj Gori, poručili da se ne plaše hapšenja, da će se boriti "po cenu svojih glava". Imaju poruku za Vučića, ali i Dačića.

"Vučiću, prekini odnose sa Crnom Gorom" Foto: Mondo/Miljana Dašić

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera opozicionog bloka Demokratski front Andrija Mandić, koji je danas nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog navodnog učestvovanja u pripremanju državnog udara uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori pre tri godine, pozvao je Vladu i predsednika Srbije da prekinu komunikaciju sa Milom Đukanovićem!

Nakon što je presuda izrečena, Mandić i drugi osuđeni Milan Knežević, sazvali su vanrednu konferenciju za novinare, na kojoj su poručili da "ne prihvataju nikakva hapšenja" i da će "po cenu svojih glava braniti dostojanstvo".

Presudom je obuhvaćeno 14 osoba, među kojima su i srpski i ruski državljani.

Mandić je je rekao da su "braća Đukanović imala nameru da ih uhapse danas" i da je njihova namera da se brane dovela do toga da sudija odustane od pritvora njemu, Milanu Kneževiću i Mihailu Čađenoviću.

"Znali smo prethodnih dana šta će da se desi. Izmena je to što su mislili da nas uhapse i smeste u zatvor ali naša poruka da ćemo biti spremni da položimo naše glave dovela je do toga da sudija odustane od određivanja pritvora", rekao je Mandić. 

Mandić je pozvao pristalice DF-a i pripadnike srpskog naroda u Crnoj Gori da izdrže i naglasio da su spremni da polože I glave u borbi. 

"Braća Đukanović nisu više naši neprijatelji. Oni su od danas naši krvnici", rekao je Mandić. i poručio da su spremni da "polože glave" u toj u borbi:

"Spremni smo da se borimo protiv njih kao naši preci. Mogu da iznenade negde i mene i kolegu Kneževića i da nas ubiju iza nekog ćoška, mogu da urade nepočinstvo, ali mehanizam koji je pokrenut ne može se zaustaviti i teškoće i posledice će snositi oni koji krenu na nas".

On je poručio da nema straha.

"Niko nas ne može zaplašiti. Odlučni smo smo da branimo identitet i vlastito dostojanstvo, nas i svih Srba u Crnoj Gori. Ne prihvatamo nikakva hapšenja. Ni za milimetar se ne pomeramo. Vi ste od danas naši krvnici i tako ćemo se prema vama ponašati", rekao je Mandić.

On je pozvao i Milorada Dodika da ih podrži i da, kako je rekao, odustane od zajedničkih fotografisanja, i da se distancira od Mila Đukanovića, "jer je on neprijatelj srpskog naroda".

Lider NSD-a rekao je da očekuje podršku i od sunarodnika.

"Ako im je srpstvo blisko, očekujemo da im budemo bliži mi od onih koji su neprijatelji srpskog naroda", poručio je Mandić.

Predsednik Demokratske narodne partije, takođe jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević je istakao da će, ako se njima ili njihovim porodicama nešto dogodi, dužnici biti Aco i Milo Đukanović.

"A naše bratstvo će znati kako da reaguje", rekao je Knežević, aludirajući, valjda, na krvnu osvetu.

Prema rečima Kneževića, sudija nije iznela nijedan dokaz protiv osuđenih iz DF-a.

"Pozivam da saopšte neki dokaz na osnovu koji su donijeli ovakve sramne, davno očekivane, presude", rekao je Knežević i pozvao šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića da se izjasni o presudi, "kad završi koncert u Budvi".

"Danas na Dan pobede, sudija Mugoša je osudila Rusiju a nas iz DF-a predstavila kao izdajnike", dodao je Knežević.

Povezano

Sve vesti