MONDO/Tanjug

Dačić: Pažljivo ćemo proučiti presudu za "državni udar"

Autor:

Srpski nadležni organi pažljivo će proučiti presudu Višeg suda u Podgorici u slučaju "Državni udar" u Crnoj Gori, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

2
A- A A+
Demokratski front, DF, Milan Knežević, Andrija Mandić Foto: Mondo/Miljana Dašić

Dačić je, u izjavi za crnogorski portal Borba, reagujući na juče izrečenu presudu kojom su prvostepeno osuđeni lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, na po pet godina zatvora, a vozač Mihailo Čađenović na godinu i šest meseci, rekao da Srbija ne može da se meša u presudu, ali je dodao da tu svakako ima dosta čudnih stvari.

Osim Mandića, Kneževića i Čađenovića, na višegodišnje zatvorske kazne osuđeno je više srpskih državljana.

Slučaj "Državni udar": KRIVI SU! Osuđeni i Srbi i Rusi

"Nadležni organi Srbije će pažljivo proučiti presudu. Srbija ima obavezu da zaštiti i pruži pomoć svakom našem građaninu i pripadnicima srpskog naroda", rekao je Dačić.

Amerikanci o presudi: Bravo! Istorijski dan

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera opozicionog bloka Demokratski front, Andrija Mandić, pozvao je juče Vladu i predsednika Srbije da prekinu komunikaciju sa Milom Đukanovićem.

"Vučiću, prekini odnose sa Crnom Gorom"

On je pozvao i Milorada Dodika da ih podrži i da, kako je rekao, odustane od zajedničkih fotografisanja, i da se distancira od Mila Đukanovića, "jer je on neprijatelj srpskog naroda".

Predsednik Demokratske narodne partije i takođe jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, pozvao je šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića da se izjasni o presudi, "kad završi koncert u Budvi".

Povezano

Sve vesti