• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Autoput za Zrenjanin neće zemljom Al Dahre

Izvor Beta

Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da još uvek nije poznata trasa autoputa Beograd - Zrenjanin, ali je istakla da se ta saobraćajnica ne može da se gradi na zemljištu koje je kupila kompanija Al Dahra iz UAE.

 Mihajlović o autoputu i zemljištu PKB-a Al Dahre Izvor: MONDO/Predrag Vujić
Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Mihajlović je novinarima kazala da projektno-tehnička dokumentacija za taj put nije završena, jer tender koji je AP Vojvodina raspisala nije uspeo, ali je potvrdila da će se autoput Beograd-Zrenjanin graditi.

"U Vladi Srbije postoji rešenje o radnoj grupi sa kineskom kompanijom Šandong o tome da se radi na projektu izgradnje puta između Beograda i Zenjanina. Jasno je da nam autoput tu treba. Sada čekamo da se raspiše novi javni poziv i da se razgovara i razmatra trasa", kazala je Mihajlović.

Al Dahra isplatila sve radnike PKB-a, sad "na ugovor"

Dodala je da se i unutar Ministarstva saobraćaja razmatra kuda bi trasa mogla da prođe, ali misli da je još uvek rano da se o tome govori, dok stručnjaci, koji pobede na tenderu, vladinoj radnoj grupi ne daju predlog trase.

Vojin Lazarević direktor Al Dahre Irig, vlasnika PKB-a

Na pitanje novinara na koji način se može izbeći da trasa prođe preko zemljišta Al Dahre, Mihajlović je navela da autoput "ne može da ide kroz to zemljište".

"Ne može autoput da ide istom trasom kojom terenutno ide put do Zrenjanina i koji sad ide kroz to zemljište Al Dahre", rekla je ona i dodala da je za autoput potreban veliki prostor i da to svakako neće biti preko zemljišta koje je kupila Al Dahra.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

TRN U ...

Isto i objekat na Kopaoniku ne može da bude tu gde jeste, pa ipak je tu, i ako ministarka reče da će biti uklonjen.

Cosmocramer

Ali zato moze uvek kroz zemlju naseg coveka m, onda je to nacionalni interes, a sad je vlasnistvo svetinja,lopovska posla

special image