Marko Tanasković,MONDO/Tanjug

Aplauzi za film o Vladi Divljanu! (FOTO, VIDEO)

Pogledajte kako je bilo na premijeri filma "Nebeska tema"!

Aplauzi za film o Vladi Divljanu! (FOTO, VIDEO) Foto: MONDO/Marko Tanasković

Dugoočekivani film "Nebeska tema" scenariste i reditelja Mladena Matičevića o Vladi Divljanu premijerno je prikazan u petak u prepunom beogradskom Centru "Sava".

U filmu učestvuju Vladini "vršnjaci" Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Slobodan Konjović, Svetozar Cvetković, Srđan Gojković Gile, Zdenko Kolar, Srđan Šaper, Goranka Matić, Dubravka Duca Marković, članovi benda Ljetno kino, ali i predstavnici nove domaće scene, poput Ide Prester, Bojane Vunturišević i članova bendova Zemlja Gruva i Mini Linija.

Posebno mesto u "Nebeskoj temi" su, naravno, zauzeli Vladina supruga Dina i sinovi Stevan i Pavle.

Film je predstavlja posebnu zahvalnicu Divljanu kao jednom od najdarovitijih muzičara, ali i "najvećem džentlmenu (jugoslovenskog) rokenrola", kako je Vladu opisao Maks Juričić, član Ljetnjeg kino benda.

U nepuna dva sata, koliko traje film, saznaćete brojne detalje iz Vladinog, kako poslovnog, tako i privatnog života. Od rođenja i druženja u dupku sa Svetozarem Cvetkovićem, preko školskih dana i prvih bendova, vrhunca sa Idolima, projekata sa Giletom, pijanistom Aleksandrom Šandorovim i na kraju Ljetnim kino bendom.

Osim što su nam ispričali svoja sećanja na Vladu, mnogi učesnici su i otpevali njegove najpoznatije pesme, koje bi trebalo pretočiti u saundtrek izdanje.

Pogledajte trejler!

Izvor: YouTube/Nebeska tema - film o Vladi Divljanu

Film je sniman na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču, a biće i na redovnom bioskopskom repertoaru od 16. maja. Pre projekcije, Srđan Gile Gojković, lider sastava Električni orgazam, rekao je Tanjugu da je Divljan jedan od najznačajnijih autora pop muzike svih vremena.

"Vlada je bio neprikosnoveni vođa Idola, muzička snaga koja je obeležila živote mnogih generacija. Verujem da će neka nova generacija uspostaviti kreativni milje u kojem će stvarati muziku kao što smo to radili mi, naročito Vlada Divljan", rekao je Gojković.

Zdenko Kolar, basista VIS Idoli, kazao je da su on i Vlada Divljan bili komšije.

"Delio nas je samo zid, a mi smo delili sve. Vlada je bio moj prijatelj i muzički 'Proka pronalazač' novog talasa u Beogradu", rekao je Kolar.

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti