mondo.rs

KK Priština ne odustaje od ABA lige!

Autor:

"Problem je, jasno, politički, jer Partizan i Zvezda sve to gledaju na političkoj osnovi", rekao je Stavileci i dodao da su pre dve godine "svi osim Srbije i BiH imali pozitivan stav o ovoj ideji".

47
A- A A+
košarka pokrivalica Foto: Guliver/Getty Images/Robert Cianflone

Predsednik Košarkaškog kluba Priština izjavio je da taj klub neće odustati od namere da zaigra regionalnu ABA ligu.

Blerand Stavileci je u intervjuu za "Sportske novosti" iz Zagreba najavio da će, posle neuspešnog pokušaja iz 2017. godine, Priština ponovo aplicirati.

"Pre dve godine smo uradili ono što je od nas zahtevano, pisali smo pisma, pružali informacije, a to ćemo raditi i sada. Osim pisma o namerama, dostavićemo sve neophodne dokumente. Što se nas tiče, mi smo spremni. Narednih dana ćemo povući neke poteze", rekao je i dodao da su pre dve godine "svi osim Srbije i BiH imali pozitivan stav o ovoj ideji".

"Problem je, jasno, politički, jer Partizan i Zvezda sve to gledaju na političkoj osnovi", rekao je Stavileci.

Odluku o prijemu Prištine, kao i bilo kog kluba koji učešće nije izborio na terenu, može da donese samo Skupština ABA lige. Ona će 24. maja glasati o prijemu grčkog Olimpijakosa, koji je u međuvremenu ozvaničio kandidaturu.

Prema Statutu regionalne ABA lige, takozvano Kosovo nije prepoznato kao samostalna država, što znači da bi Priština morala da aplicira kao predstavnik Srbije.

Povezano

Sve vesti