Donosimo vam tradicionalni italijanski recept za kolačiće sa limunom i rikota sirom.

Sastojci:

Jedan limun

Pola kilograma brašna

Dve kašičice praška za pecivo

Jedna kašičica soli

200 grama šećera

220 grama putera, na sobnoj temperaturi

Dva veća jaja

Dve kašičice ekstrakta vanile

450 grama rikota sira 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Narendajte kašičicu limunove kore, i iscedite tri kašike soka od limuna.ž

U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

U drugoj činiji, mikserom polako mutite puter, šećer i narendanu koricu limuna dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, rikota sir i ekstrakt vanile, miksirajući sve vreme srednjom brzinom.

Kad se smesa izjedanči, postepeno dodajte brašno, i mešajući sve vreme. Zatim mutite mikserom dok ne dobijete ujednačeno testo.

U plići pleh stavite papir za pečenje, od testa pravite male kuglice pa ih "spljoštite" dnom čaše ili nečim sličnim, tako da dobijete kolačiće, i pecite petnaestak, dvadeset minuta, ili dok ne porumene. Ostavite ih da se ohlade i služite.

Imate li vi neki dobar recept za kolačiće koji se brzo prave?