Donosimo vam tradicionalni italijanski recept za kolačiće sa limunom i rikota sirom.
Sastojci:
Jedan limun
Pola kilograma brašna
Dve kašičice praška za pecivo
Jedna kašičica soli
200 grama šećera
220 grama putera, na sobnoj temperaturi
Dva veća jaja
Dve kašičice ekstrakta vanile
450 grama rikota sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Narendajte kašičicu limunove kore, i iscedite tri kašike soka od limuna.ž
U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
U drugoj činiji, mikserom polako mutite puter, šećer i narendanu koricu limuna dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, rikota sir i ekstrakt vanile, miksirajući sve vreme srednjom brzinom.
Kad se smesa izjedanči, postepeno dodajte brašno, i mešajući sve vreme. Zatim mutite mikserom dok ne dobijete ujednačeno testo.
U plići pleh stavite papir za pečenje, od testa pravite male kuglice pa ih "spljoštite" dnom čaše ili nečim sličnim, tako da dobijete kolačiće, i pecite petnaestak, dvadeset minuta, ili dok ne porumene. Ostavite ih da se ohlade i služite.
Imate li vi neki dobar recept za kolačiće koji se brzo prave?
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte