mondo.rs

Vikao "Za dom spremni", sad vodi Hrvatsku U19

Autor:

Deo medija u Hrvatskoj kritikuje Savez zbog odluke da selekciju do 19 godina poveri Josipu Šimuniću, dok deo odobrava takav izbor.

Vikao "Za dom spremni", sad vodi Hrvatsku U19 Foto: MN Press

Hrvatski nogometni savez (HNS) odlučio je na jučerašnjoj sednici da mesto selektora omladinske selekcije poveri Josipu "Džou" Šimuniću, kontroverznom zbog mnogo razloga.

Tako će fudbalere do 19 godina voditi čovek koji je reprezentativnu karijeru završio najneslavnije moguće, nakon što je posle utakmice protiv Islanda, kada se Hrvatka plasirala na Mundijal 2014. godine, skandirao s navijačima ustašku parolu "Za dom spremni".

Tada je kažnjen sa deset utakmica zabrane igranja za "vatrene" i to je značilo kraj karijere za njega, ujedno i propuštanje Mundijala.


Josip Šimunić, koji do sada nema selektorskog iskustva sem uloge pomoćnika kod Anta Čačića, nasledio je Ivana Gudelja na mestu selektora "omladinaca".

Videćemo da li će na pravi način uspeti da usmeri novu talentovanu generaciju hrvatskih dečaka, a ovu odluku mediji u Hrvatskoj mahom odobravaju, dok su neki, poput "Telesporta", žestoko kritikovali ovaj izbor Saveza

Osim njega, HNS je izabrao bivšeg reprezentativca Ognjena Vukojevića za selektora U20 reprezentacije.

Povezano

Sve vesti