Tanjug

Novak Đoković: Osećam da su Hrvati moji

Autor:

Srpski teniser za hrvatske medije govorio o podršci "vatrenima" tokom Mundijala i neizbežnim temama na ovim prostorima.

Novak Đoković: Osećam da su Hrvati moji Foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da na sve ljude iz regiona gleda manje-više isto, da je svestan da se nekima nije dopala njegova podrška Hrvatskoj na fudbalskom Mundijalu prošle godine, ali da na taj način želi da doprinese pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci.

"Ja na sve nas iz regiona gledam manje-više isto. I zato se trudim uvek da budem otvoren, ljubazan i pristojan", rekao je Đoković za današnji zagrebački Večernji list.

"Znam da su ratne rane sveže, potpuno razumem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni i znam da se ne može od čoveka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može usredsrediti na oproštaj. I ja to nastojim da prezentujem kroz svoje akcije i dela".

On je dodao da je istina da je u određenim medijima u Srbiji jako osuđivan što je podržao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, ali mu to nije smetalo.


"Ja takve stvari svesno radim. Zato što znam da sa svojim uticajem, statusom i imenom mogu da doprinesem pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto osećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor", rekao je Đoković.

Novak se trenutno takmiči na mastersu u Madridu i danas ga od 16 časova čeka duel polufinala protiv Dominika Tima.

Povezano

Sve vesti