mondo.rs

Mogući teroristički napadi pred finale LE!?

Autor:

Minisarstvo spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva upozorava navijače pred finale Lige Evrope. Postavlja se pitanje zašto je UEFA onda birala taj grad za domaćina takve utakmice?

Mogući teroristički napadi pred finale LE!? Foto: Guliver/ Claudio Villa/Getty Images

Dva najveća londonska kluba Arsenal i Čelsi će 29. maja za trofej Lige Evrope igrati u prestonici Azerbejdžana, što je izazvalo mnogo kontroverzi, a sada i straha kod navijača koji planiraju da utakmicu gledaju uživo na "Olimpijskom stadionu".

Kako prenosi britanski "Mirror", ministarstvo spoljnih poslova UK je navijačima saopštilo da su "mogući teroristički napadu u Azerbejdžanu" pred i oko utakmice Čelsija i Arsenala.

"Napadi bi mogli da budu na civile, na mestima na kojima će stranci biti najfrekventiji, kao što su internacionalni hoteli, restorani i pabovi, zbog čega morate da budete izuzetno oprezni", saopšteno je navijačima iz britanskog ministarstva.

Navodi se i da je stopa kriminala u Bakuu izuzetno niska, ali da bez obzira na to ne nose mnogo novca sa sobom i da se noću ne kreću sami, pošto su "džeparenja" moguća.

Finale u Bakuu je pod lupom javnosti i jer su klubovi Čelsi i Arsenal, za svoje navijače, dobili tek po 6.000 karata, dok je i dalje neizvestan ulazak Henrika Mkhitarjana u Azerbejdžan kome bi morala da bude izdata posebna viza.

Povezano

Sve vesti