Beta,mondo.rs

"ČETNIČKI USTANAK": Incidenti na Ravnoj gori!

Autor:

Srpski pokreta obnove(SPO) saopštio je da najoštrije osuđuje rušenje jarbola i paljenje stranačke zastave navodeći da je to danas na Ravnoj gori uradila grupa ljudi u majicama s natpisom: "Četnici Sever".

104
A- A A+
Draža Mihailović. čiča draža, cica draza, draza mihailovic, cetnik, četnici, cetnici, pomen, ada ciganlija Foto: Mondo/ Stefan Stojanović ilustracija

"Do huliganskog napada došlo je na imanju SPO, u neposrednoj blizini spomenika generalu (Dragoljubu Draži) Mihailoviću oko 14. 30, pošto je bio završen zvanični program obeležavanje 78. godišnjice ustanka Ravnogorskog pokreta protiv nacističke okupacije Kraljevine Jugoslavije", navedeno je u saopštenju.

Stranka je navela da su pripadnici MUP-a Srbije sprečili vandalski čin većih razmera, jer su "intervenisali i prekinuli agresivno ponašanje grupice izgrednika i očiglednih političkih provokatora, koji su fizički nasrtali na članove SPO".

A četnici na Ravnoj gori - u više kolona

"Očekujemo da će privedena trojica napadača biti procesuirana za nedelo na Ravnoj gori, posle skupa koji je mirno protekao, kao i svi ostali u proteklih 29 godina, od kako SPO na ovoj planini organizuje Sabore", ističe se u saopšenju.

Pripadnici Ravnogorskog pokreta obeležili su danas po 29. put "četnički ustanak", dolazak komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Draže Mihailovića na Ravnu goru.

Medved "ravnogorac" pobegao od Dražinih (FOTO)

Ravnogorski pokret neguje i čuva tradiciju Jugoslovenske vojske, kasnije Jugoslovenske vojske u Otadžbini i na taj dan organizuje okupljanje preživelih ratnika udruženja oslobodilačkih ratova, porodica, simpatizera i poštovalaca prvog gerilca Evrope, njegovih oficira i boraca, navedeno je u najavi skupa.

Ravnogorci, kao čuvari slobodarskog duha kroz istoriju uvek ovoj proslavi daju značajnu podršku i u njoj svi aktivno učestvuju.

Povezano

Sve vesti