mondo.rs

Novi protest opozicije u Beogradu

Autor:

U Beogradu je i ove subote održan opozicioni protest "Jedan od pet miliona".

37
A- A A+
protest, opozicija, protest opozicije, jedan od pet miliona, stop krvavim košuljama Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Okupljanje je počelo kod Terazijske česme u 18 sati, nakon čega su demonstranti krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Funkcioner Narodne stranke Vuka Jeremića, advokat Vladimir Gajić rekao je okupljenima na početku protesta da je svestan da opozicija ne uživa poverenje građana, te da je zato Srbiji potrebna šira opozicona forma, neka vrsta demokratskog nacionalnog veća, u kome bi bili akademici, profesori, studenti i kompetentni pojedinci.

Nakon njega obratio se i glumac Hadži Nenad Maričić. 

Potom su demonstranti krenuli u protestnu šetnju preko Trga Nikole Pašića, Dečanske, Nušićeve i Svetogorske do zgrade RTS-a u Takovskoj.

Protestna kolona se kratko zadržala ispred zgrade RTS , gde je član organizacionog odbora
protesta Srđan Marković rekao da ljudi šetaju širom Srbije, ali da za RTS to nije bitno.

On je pozvao sve radnike RTS na bojkot takvog načina rada.

Marković je kazao i da je nedavno predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić napao direktora RTS Dragana Bujoševića što demonstrantima povremeno daje "jedan minut" na toj televiziji.

Nakon zadržavanja kod zgrade televizije, demonstranzi su krenuli ka "Slobodnoj zoni" koja je formirana prošle subote u Pionirskom parku, gde su održali "Dnevnik slobodne Srbije" nakon čega je protest i završen, nešto posle 20 časova.

Protesti se u Beogradu održavaju svake subote od 8. decembra prošle godine.

Povezano

Sve vesti