mondo.rs

PET: Nema bežanja, nema povlačenja!

Autor:

Gledali smo desetu epizodu serije "Pet" - ukoliko vi niste, znajte da slede spojleri.

16
A- A A+

U prethodnoj, devetoj epizodi serije na RTS-u, sve Ninine prijateljice su uhvaćene i vezane u kontejneru u napuštenom skladištu, a Nini su načelnik i Mali dali ultimatum da mora da preda papire za rudnik ukoliko želi da vidi devojke žive.

Na početku desete epizode, Nina razgovara sa besnom sestrom koja je na moru sa decom i govori joj da "izdrži još malo" i da će sve biti gotovo za dva dana.

"Ti znaš, kako god da se ovo završi, da smo mi naje*ali", govori Nini kasnije Zemi i dodaje joj da ona nije Rade i da bi da ga ona isplati – barem nešto. "To je jedino realno. Ovi su policija, osvrtaćemo se ceo život". Iznenađuje Ninu kada joj kaže da možda ipak ima rešenje.

Vidimo onda scenu koju nam nisu pokazali kada je Zemi bio ranjen. Drži pušku uperenu u lika koji ga je upucao i ispituje ga dok sebe u bašti seljaka i doručkuju. "Mnogo ste bili nonšalantni. Koga je Nina tako nagazila?" Ratko ćuti, a Zemi mu nudi da pređe na njihovu stranu, na "stranu pobednika".

"Što se tiče tvojih, Zemi je mrtav, uspeo si da obaviš posao. Ćutiš, smrdiš i čekaš da ti se javim", naređuje mu Zemi, jer i Ratko zna da bi ga njegovi ubili kada bi saznali da nije obavio posao.

Vraćamo se u sadašnje vreme, gde Nina moli komšinicu Silvanu da je poveze u gepeku kod Đoleta. Tamo se nalazi sa Ratkom. "Ako uradim ono što mislim da treba da uradim, moram da nestanem. Znam gde drže devojke", govori joj.

Nazad u stanu, svi momci su na sastanku kod Nine koja im objašnjava kako je sve počelo. "Sonju je kad smo bile u srednjoj školi, silovao profesor muzičkog. Sve smo na neki način bile njegove žrtve. Ja sam ga pratila i htela da sve rešim. To veče sam vozila auto i udarila sam ga, htela sam da ga ubijem. Skot je preživeo u invalidskim kolicima. Hoću sada i ovo da rešim. Neću da bežim i da se povlačim pred ucenama – ko hoće može sa mnom, ko neće, vidimo se kad se vidimo", govori im ona. Ne deluje da će iko odbiti.

Mali sprema torbu s novcem i krije je u gepeku iza rezervnog točka. Zove ga iznenadno Mirta i želi da ugovori sastanak s njim.

Voja se nalazi sa starijim prijateljem i govori mu da mora da pošalje poruku. Iz gepeka mu prijatelj vadi mitraljez i sanduk pun metaka. Voja ostaje pored puta s oružjem i sprema se za okršaj.

U kontejneru devojke spavaju, a Kaća uspeva da oslobodi ruke i upuca čuvara nakon što mu je preotela pištolj. Ispred su Bogdan i Miči, koji je prerušen u ženu, hvataju jednog još čuvara koji im govori da su još dvojica unutra.

Momci upadaju u skladište, dok se devojke oslobađaju u kontejneru kada čuju pucnje. Kaća skače u naručje bivšem mužu, Tili grli Bogdana kog je zamalo ubila, a potom ljubi Mičija.

Iiii devojke su slobodne!

Ne znajući za ovaj splet događaja i samouvereni da drže Ninu u šaci, načelnik i inspektor se nalaze sa Pigijem i Ninom na vrhu nedovršene zgrade.

Dok joj načelnik priča o njenom mužu, Nina ga prekida i govori mu da "prestane sa proseravanjem".

"Smrt vašeg muža je mogla da se izbegne, ali vreme da se vrati ne može", govori joj on i traži joj papire za rudnik i podseća da njihov dogovor može da važi tek kada sistemski provere papire.

"Možda Mali jeste izvršilac, ali vi ste naredili ubistvo moga muža", govori mu Nina i predaje mu papire u kojima su dezeni za tapete – "gole betonske ćelije vam ne priliče". Potom mu otkriva da su devojke slobodne, a Malome da je pukao posao sa nemačkim partnerom na obostranu štetu i da je prepisao sebi smrtnu presudu.

"Sa Danilom ću tek da se obračunam, a što se inspektora tiče, on će sam sebi prosvirati mozak", zaključuje Nina i udara mu šamar.

Dok Nina dogovara sa policijom koja je došla na krov da ih uhapsi, načelnik shvata da je gotov: "Ajde da završimo ovaj tužni slet".

Junakinje serije "Pet" za MONDO

Sledeći dan, Nina nalazi Malog u napuštenom skrovištu. "Hoću da znam, zašto Mali?"

Mali pokušava da skrene temu na to kako je poslala Pigija da ga ubije, ali Nina je odlučna da sazna zašto je izdao Radeta.

"Da nisam ja, bio bi neko drugi. Nemam pojma, možda mi je dosadilo da me zove Mali. A, ti ako hoćeš da se svetiš, stani u red."

"Ja sam patila Marko, pa znam i da praštam. Namestila sam te kod Mirte, ali ispeglaću stvar i uskoro ćeš moći na ulicu, ali ne bih ti to savetovala".

"Nikada mu ni na čemu nisam zavideo, osim na tebi", govori joj on.

"Zbogom, Mali".

U stanu, momci piju za Suvog, što znači da je u onoj kutiji bilo nešto više od prstiju i da je Suvi mrtav. Dogovaraju kako da reše problem sa Mirtom, kojem mora da se pošalje poruka od Nine u Nemačku, ali stvari mogu da pođu po zlu ako od Malog sazna da je Nina namestila celu neprijatnu situaciju. Miči se prijavljuje da ide on da pošalje poruku, iako to znači da "stavlja glavu na panj".

Vidimo opet pijanog majstora kojeg glumi Nebojša Glogovac kod kojeg dolazi Miči i govori mu da neće dolaziti na posao, jer mora u Nemačku, "kod Cige u Minhen da nešto reši".

"Ispratiše me kao da nikad neću da se vratim", ističe Miči. Cvetko ulazi s njim u kola i govori mu da ide s njim u Nemačku.

Ovo je bila pretposlednja epizoda serije "Pet", a finale nas očekuje sledeće subote na RTS-u!

Povezano

Sve vesti